Легендарний бодібілдер і актор сказав, що тепер він п'є менше протеїнових коктейлів, ніж раніше.
Арнольд Шварценеггер більше не п'є протеїнові коктейлі. У 78 років його спортивний раціон ґрунтується на вівсянці, супі та поміркованості. "Раніше я пив, наприклад, протеїнові напої, але тепер роблю це не так часто. Я просто думаю, що харчуюся правильно і таким чином зберігаю здоров'я", - заявив він в інтерв'ю Business Insider.
ЗМІ пише, що, хоча достатнє споживання білка важливе для здорового старіння, надлишок холестерину ЛПНЩ з жирних продуктів тваринного походження може призвести до хвороб серця та інсульту. Лікарі зазвичай радять отримувати білок із різних джерел - наприклад, із лосося, грецького йогурту та бобових.
Шварценеггер, який відомий тим, що скоротив споживання м'яса, щоб знизити рівень холестерину, не є суворим веганом: він дотримується приблизно "на 70%" рослинної дієти. "Це не означає, що я повністю відмовився від віденського шніцеля або стейка час від часу", - додав він.
Усе це спрямовано на те, щоб захистити організм і зберегти можливість тренуватися з віком. Він також зізнався, що йому доводиться "пристосовуватися до травм", накопичених за 60 років тренувань, і збалансоване харчування, що щадить серце, є важливою частиною його режиму.
Сніданок - багатий на білок. День він починає з легкого білкового сніданку - "зазвичай це вівсянка або йогурт із ягодами та гранолою". Раніше він говорив, що іноді їсть цей сніданок пізніше - ближче до бранчу (з 11:00 до 16:00). Таке харчування вважається оптимальним для низькокалорійного, але білкового старту дня. Рекомендована кількість білка для набору сили - 0,75 грама на фунт маси тіла.
З урахуванням віку та фізичної активності Шварценеггеру слід отримувати щонайменше 83 грами білка на день, за даними CDC і Всесвітньої організації охорони здоров'я. В одній чашці вівсянки міститься близько 6 грамів білка, а в грецькому йогурті - 17 грамів, що дає чудовий початок дня.
Вечеря - легка і корисна для серця. Багато років поспіль Арнольд вечеряє овочевим супом і салатом з огірків, додаючи трохи гарбузової олії - популярної в його рідній Австрії. Такі страви багаті на клітковину, а гарбузова олія допомагає знизити тиск і поліпшити стан судин.
Після "ситних" днів - більше тренувань. Шварценеггер зізнається, що суворо дотримується своєї дієти лише вдома. Під час нещодавньої поїздки до Німеччини він не зміг відмовитися від місцевих страв. "Можете собі уявити - я їв віденський шніцель і картопляний салат", - каже він. В Іспанії та Італії вони "переходили від однієї пасти до іншої - це було катастрофою для талії".
Проте, за його словами, все залежить від балансу. У відпустці він більше займався в спортзалі та катався на велосипеді. Повернувшись додому, знову увійшов у звичний ритм.
Раніше УНІАН повідомляв про три "золоті" поради, як залишатися у формі під час мандрівок. Аби уникнути неприємних наслідків, варто поставити собі за мету знайти цікаві та незвичні способи включити тренування у свої подорожі. Варіантів, як це зробити, достатньо.
Крім того, ми розповідали про дивовижний рецепт вівсянки, яку їла принцеса Діана, щоб забезпечити ситний і корисний початок дня. Вона відкрила для себе рецепт під час перебування у швейцарській оздоровчій клініці.