Чи можна їсти борщ на правильному харчуванні: дієтолог поставив крапку в цьому питанні

Зазначається, що всі інгредієнти страви - корисні продукти.

Національна українська страва - борщ - може бути частиною здорової збалансованої дієти. Страву не зіпсує навіть хліб і сало, які традиційно подають до неї.

Кандидат медичних наук, професор, президент Асоціації дієтологів України, завідувач кафедри громадського здоров'я та нутриціології НУБіП України Олег Швець в інтерв'ю РБК-Україна розповів, що несприятливим фактором може бути тільки велика кількість жиру:

Борщ - це чудова і корисна страва. До неї немає зауважень, крім одного - якщо борщ містить занадто багато жиру. Це може бути несприятливим фактором для людей, які намагаються контролювати масу тіла. У борщі багато овочів, він містить м'ясо, приготоване дієтичним способом. До готового борщу додають сметану, їдять його з часником.

За його словами, всі інгредієнти борщу - корисні продукти.

"Борщ - це дійсно культурна спадщина українців і водночас це ще й компонент здорового харчування", - наголосив дієтолог.

При цьому він вказав, що навіть доповнення до борщу у вигляді пампушки з часником або бутерброда із салом і часником цілком здоровий варіант.

"Я б рекомендував обирати житній хліб. А трохи сала точно не зашкодить. Жири цієї групи людина теж має споживати. У середньому споживання жирів має становити 20-25 г на день", - підсумував Швець.

Раніше УНІАН писав, що борщ стане в 100 разів смачнішим, якщо прибрати один популярний інгредієнт.

Вас також можуть зацікавити новини: