
Борщова заправка на зиму - це хороша інвестиція у своє майбутнє. Вона значно спростить приготування найвідомішої української страви. Борщ з заправкою буде смачним, наче його приготували влітку.
- Борщова заправка на зиму - рецепт з солодким перцем
- Борщова заправка на зиму з вареним буряком
- Борщова заправка на зиму - простий рецепт
Борщова заправка на зиму - рецепт з солодким перцем
З цієї кількості вийде п’ять літрів консервації. Для приготування беремо:
- три кілограми буряку;
- п’ять солодких перців;
- кілограм помідорів;
- кілограм цибулі;
- кілограм моркви;
- 200 мілілітрів олії;
- 200 грамів цукру;
- три столові ложки солі;
- 80 мілілітрів оцту.
Буряк та моркву натираємо на тертці, перець - нарізаємо соломкою, а помідори та цибулю - півкільцями. У каструлю вливаємо олію та нагріваємо. Всипаємо буряк, моркву, цукор та сіль. Добре перемішуємо та тушкуємо 15 хвилин.
Додаємо цибулю та готуємо п’ять хвилин, помішуючи. Всипаємо помідори, перець та тушкуємо 20 хвилин. Вливаємо оцет, готуємо п’ять хвилин і розкладаємо по стерилізованих банках. Закриваємо і насолоджуємось - заправка до борщу на зиму готова.
Борщова заправка на зиму з вареним буряком
За цим рецептом вийде приблизно 10 півлітрових банок. Щоб зробити заправку, беремо:
- три кілограми буряку;
- кілограм цибулі;
- кілограм моркви;
- три столові ложки меленої паприки;
- 500 мілілітрів томатного соусу;
- 150 мілілітрів оцту (9%);
- 100 грамів цукру;
- 50 грамів солі;
- 200 мілілітрів олії;
- лавровий лист;
- перець горошком.
Заправка до борщу на зиму за цим рецептом готується дуже просто. Буряк відварюємо до готовності, очищаємо від шкірки та натираємо на тертці. Моркву також натираємо, а цибулю - нарізаємо кубиком.
Цибулю готуємо на олії до прозорості. Потім додаємо паприку, моркву та перемішуємо. Тушкуємо до готовності, періодично помішуючи. Вливаємо томатний соус, перемішуємо і тушкуємо ще п’ять хвилин. Висипаємо все до буряку, додаємо сіль, цукор, оцет та перемішуємо. В банки викладаємо по половинці лаврушки та три горошини перцю. Викладаємо борщову заправку по плечики банки. Переміщуємо їх у каструлю, заливаємо по плечики водою та стерилізуємо. Після закипання засікаємо 15 хвилин і закриваємо банки.
Борщова заправка на зиму - простий рецепт
Цієї кількості вистачить, щоб законсервувати 12 літрів заправки - вистачить на всю зиму. Для приготування треба взяти:
- п’ять кілограмів буряка;
- три кілограми моркви;
- 2,5 кілограми цибулі;
- 1,5 літри олії;
- кілограм томатної пасти;
- п’ять літрів води;
- 10 столових ложок солі;
- 10 столових ложок цукру;
- 75 горошин перцю;
- 25 лаврових листів;
- 30 зубчиків часнику;
- 30 столових ложок оцту (9%).
Буряк та моркву миємо, чистимо, а далі нарізаємо соломкою або натираємо на тертці. Цибулю ріжемо кубиками. У велику каструлю вливаємо олію та розігріваємо. Всипаємо туди овочі і тушкуємо 15 хвилин.
Додаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще п’ять хвилин. Обережно вливаємо воду, додаємо всі спеції та перемішуємо. Готуємо протягом 10 хвилин та помішуємо. У цей час можна простерилізувати кришки та банки.
Всипаємо часник та вливаємо оцет. Готуємо п’ять хвилин, а потім розливаємо заправку по банках та закриваємо. Зберігається бурякова заправка на зиму в темному та прохолодному місці.