Учорашня кава - бадьорить чи обманює? Стало відомо, як довго зберігається кофеїн

Іноді ми можемо недопити кави і згадати про неї тільки наступного дня. Час дізнатися, що з нею в підсумку робити.

Спокусливий смак і аромат свіжозавареної кави - безумовно, одне з найпростіших, але найбільших задоволень у житті. Однак недопита кава - реальність, від якої теж не варто тікати.

Один із ключових чинників, на який варто зважати, вирішуючи, чи розігріти стару каву, - це вміст кофеїну, пише The Takeout.

Скільки тримається кофеїн у каві

Оскільки смак втомленої кави лише через кілька годин стає помітно гіршим (особливо після повторного підігріву), логічно припустити, що кава з часом втрачає і свою "магічну" силу - кофеїн.

Хоча справді кава може втрачати трохи кофеїну, якщо довго зберігається і при цьому неправильно, сам кофеїн у завареній каві досить стабільний і руйнується набагато повільніше, ніж смакові сполуки. Інакше кажучи, кава вчорашнього дня, найімовірніше, буде трохи виснаженою на смак, але дасть вам приблизно таку саму дозу бадьорості, що і свіжозварена.

Чи можна повторно розігрівати каву

Щоб зберегти як смак, так і кофеїн, найкраще перелити заварену каву, що залишилася, в герметичний контейнер і прибрати в холодильник. Це зведе до мінімуму вплив світла і повітря - головних винуватців руйнування як смакових компонентів, так і кофеїну.

При правильному зберіганні залишки кави можна безпечно вживати протягом трьох-чотирьох днів. Після цього краще позбутися напою - та й смак, найімовірніше, буде вже не з найприємніших.

Крім того, предметом бурхливих суперечок є вибір способу розігріву кави. Найпростіший і найшвидший варіант - просто розігріти її в мікрохвильовці. Але є люди, які вважають за краще акуратно підігрівати каву на плиті.

У будь-якому разі, повторний підігрів не знижує вміст кофеїну - навпаки, він навіть може трохи збільшитися за рахунок випаровування частини води.

Інші цікаві новини про улюблені напої

Раніше УНІАН повідомляв про 7 переваг для здоров'я від щоденної чашки чаю. Ми п'ємо цей напій, тому що нам подобається його смак і це справа звички. Але чай також дуже корисний і ми розповіли, в чому саме.

Крім того, ми нещодавно розбиралися, яка кава справді краща і чому - арабіка чи робуста. Одразу варто зазначити, що відрізняються вони як зовні, так і за смаком. Але говорити, що один із видів перевершує інший, було б неправильно.

Вас також можуть зацікавити новини: