Усі горіхи кеш'ю в магазині були оброблені парою або обсмажені перед очищенням і пакуванням.
Більшість людей ніколи не бачили горіхи кеш'ю в шкаралупі - і на це є серйозні причини. Як пише momswholove.com, перед потраплянням на полиці магазинів ці горіхи проходять вкрай складну промислову обробку.
На деревах кеш'ю ростуть грушоподібні плоди, звані яблуками кеш'ю. Під кожним із них знаходиться один горіх, укладений у брунькоподібну шкаралупу. Усередині цієї шкаралупи міститься їдка рідина, що складається з фенольних сполук, таких як анакардинові кислоти та олії типу урушіола.
У разі контакту з ними у людей з підвищеною чутливістю до цих речовин може виникати подразнення шкіри та висип. Єдиний спосіб зробити кеш'ю безпечним для вживання в їжу - це піддати його сильній тепловій обробці за допомогою промислової пари або обсмажувальних установок, які руйнують більшу частину токсичної олії.
Робітники збирають плоди кеш'ю, відокремлюють прикріплені до них горіхи і сушать їх на сонці для зниження вологості. Потім горіхи піддаються високотемпературній обробці або паровій обробці, щоб розщепити і видалити олію зі шкаралупи.
Після охолодження оператори розрізають шкаралупу за допомогою спеціальних ножів, призначених для захисту ядра. Потім з нього знімається тонка коричнева оболонка, а ядра сортуються і калібруються. Деякі з них обсмажуються для надання їм смаку, а інші одразу ж упаковуються як "сирі" кеш'ю. Протягом усього процесу робітники носять рукавички та захисні маски.
Та сама олія, яка робить шкаралупу небезпечною, збирається і переробляється в інгредієнт, який використовується в промислових смолах, гальмівних колодках, фарбах і захисних покриттях.
Яблуко кеш'ю, прикріплене до кожного горіха, їстівне і багате на вітамін С. У регіонах вирощування кеш'ю в Західній Африці, Індії, В'єтнамі та Танзанії його часто використовують для приготування соку, джему або міцних спиртних напоїв. Однак плоди легко пошкоджуються і швидко псуються, тому вони рідко потрапляють у міжнародну торгівлю.
Раніше дієтологи розповіли про користь горіхів кеш'ю для організму. Так, вони корисні для седця, здоров'я кісток, а також можуть допомогти при схудненні.