Ваша сковорода буде вам вдячна, якщо ви її вбережете.
Назвіть кухонний посуд, який працює більше, ніж ваша чавунна сковорода. Швидше за все, такого не знайдете. Крім того, що чавунна сковорода підходить для безлічі рецептів, вона неймовірно міцна і витримує високі температури - все-таки це залізо.
З погляду готування, чавунні сковорідки чудово зберігають і рівномірно розподіляють тепло, а це означає однакову консистенцію та температуру - чи то ви смажите курку, чи то печете млинці. Однак у чавуну є свої правила, пише AllRecipes.
Його потрібно прожарювати перед використанням, завжди добре нагрівати з олією і в жодному разі не класти в посудомийну машину. Додайте ще одне правило - стежте, щоб один інгредієнт у жодному разі не потрапив у вашу чавунну сковороду.
Існує безліч страв, які можна (і потрібно) готувати на чавунній сковороді, але одного продукту краще уникати - риби.
По-перше, приготування риби погано впливає на чавун, особливо якщо він погано прожарений спочатку. Білки риби можуть прилипнути до поверхні за рахунок хімічної реакції, що псує захисний шар чавуну і позначається на наступних стравах.
Крім псування їжі та самої сковороди, є ще проблема - запах, який може залишитися навіть після кількох мийок. Як щодо булочок із запахом сома? "Готування - це взаємодія температури і вологи. Усе це випаровування повинно кудись діватися", - каже шеф-кухар і власник ресторанів в Атланті Хадсон Раус.
Для приготування риби на плиті краще вибрати посуд із гладкою поверхнею - антипригарний або з нержавіючої сталі. Ніжна і тонка риба на кшталт тріски і палтуса набагато рідше ламається в такому посуді, а шкірка не буде приставати до сковороди.
Раніше УНІАН повідомляв про 9 речей, які категорично не можна кидати в кухонну раковину. Коли вона засмічується, у 99% випадків це наша вина. Тому важливо цього не допустити.
Крім того, ми також розповідали про ідеальне рішення однієї з головних проблем на кухні. Для цього нам знадобиться один продукт - лавровий лист, який багатьма господинями використовується в багатьох процесах.