Дієтолог пояснила, як невеликі зміни в харчуванні допоможуть знизити рівень холестерину

Високий рівень холестерину означає, що у вашій крові занадто багато воскової речовини, що виробляється печінкою

Організм повинен підтримувати певний рівень холестерину, тому що занадто велика його кількість може закупорити артерії, викликаючи серйозні проблеми зі здоров'ям. Дієта може виступати в якості каталізатора або протиотрути в цьому процесі.

За словами практикуючого дієтолога Елісон Каллен, недостатнє споживання білка і занадто велика кількість рафінованих вуглеводів можуть стимулювати зниження вироблення жовчі, зменшуючи кількість холестерину, що виводиться з організму.

На щастя, на думку експерта, "невеликі" зміни в продуктах харчування можуть допомогти тримати холестерин під контролем.

Масло авокадо

Навіть така дрібниця, як вибір рослинного масла, може викликати проблеми з рівнем холестерину. На щастя, зміна дієти може призвести до "значної" зміни рівня жиру.

Каллен рекомендував використовувати масло авокадо замість твердих жирів і продуктів з більш високим вмістом насичених жирів, щоб контролювати рівень холестерину.

Чорниця

Додавання в свій раціон чорниці, багатої поліфенолами, - ще один науково обгрунтований спосіб знизити рівень "поганого" холестерину.

"Вживання 150 грамів чорниці щодня протягом шести тижнів було пов'язано зі статистично значущим зниженням рівня загального холестерину (6%), поганого холестерину (7%) і тригліцеридів (27%); а рівень хорошого холестерину виріс на 6%", - зазначила експерт з харчування.

Так званий "хороший" холестерин поглинає свій поганий аналог з крові і переносить його назад в печінку, де він переробляється. Таким чином, підвищення рівня "хорошого" холестерину може поліпшити загальний стан серцево-судинної системи.

Клітковина

Клітковина, що міститься у фруктах, овочах, горіхах та цільнозернових продуктах, допомагає знизити рівень холестерину. Каллен рекомендувала починати з вівса, оскільки він багатий розчинною клітковиною, яка може допомогти швидко знизити рівень холестерину.

"Волокна з більш високою в'язкістю, такі як ті, що містяться в вівсі, ячмені або подорожнику, мабуть, мають більш універсальний вплив на наше здоров'я, ніж волокна з пшениці і рису", - додала експерт.

Каллен також порадила поєднувати зміни в дієті з фізичними вправами, оскільки це дозволить побачити зміни протягом двох місяців.

"Головне - послідовність. Вправи не повинні бути високої інтенсивності або тривалості, але бажано, щоб їх виконували щодня", - сказала вона.

Раніше УНІАН писав, що експерт в області здоров'я Сара Джарвіс розповіла, що сіль підвищує кров'яний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: