Названо три продукти на сніданок, які допоможуть знизити рівень холестерину / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Якщо у вас високий рівень холестерину, то він може накопичуватися в кровоносних судинах, з'єднуючись з іншими речовинами в крові, утворюючи бляшки. Спочатку він не викликає проблем зі здоров'ям, але в підсумку це може перешкодити правильному току крові по судинах.

Видання Express пише, що високий рівень холестерину є основним фактором ризику виникнення таких захворювань, як інфаркти та інсульти, а також ряду інших проблем. Зокрема, винуватцями підвищення рівня холестерину є продукти з високим вмістом насичених жирів - жирне м'ясо, сир, масло та печиво.

Як деякі продукти можуть підвищити рівень холестерину, так інші можуть допомогти його знизити, тому додайте у сніданок ці три продукти.

Відео дня
  • овес;
  • авокадо;
  • боби.

Овес містить клітковину, яка допомагає знизити рівень ліпопротеїдів низької щільності – або "поганого" холестерину.

"Розчинна клітковина може зменшити всмоктування холестерину в кров. 5-10 грамів або більше розчинної клітковини на день знижують рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності", - зазначили лікарі.

Згідно з дослідженням, у учасників, які щодня їли 70 грамів вівса у вигляді каші, спостерігалося зниження рівня холестерину. За 28 днів у них рівень ліпопротеїнів низької щільності знизився на 11,6 відсотка.

Запечена квасоля, як і інші види квасолі, також багата розчинною клітковиною.

"Вони (боби - УНІАН) перетравлюються організмом довгий час, а це означає, що після їжі ви довше відчуваєте себе ситим. Це одна з причин, по якій боби є корисною їжею для людей, які намагаються схуднути", - відзначили в Гарвардській медичній школі.

Авокадо, яке в останні роки стало популярним продуктом для сніданку, наповнене корисними для серця жирами.

В одному з досліджень, опублікованому в журналі Американської асоціації серця у 2015 році, вказано, що вживання одного авокадо на день як частина дієти з помірним вмістом жиру та холестерину може знизити рівень ліпопротеїдів низької щільності.

"Авокадо благотворно впливає на кардіометаболічні фактори ризику, які виходять за рамки його профілю жирних кислот, корисних для серця", - зазначено в повідомленні.

Раніше УНІАН писав, що лікарь та експерт в області здоров'я Сара Джарвіс розповіла, що сіль підвищує кров'яний тиск, змушуючи організм утримувати більше води, чинячи тиск на стінки кровоносних судин.

Вас також можуть зацікавити новини: