Екта Сінгвал розповіла про унікальні сполуки кориці.
Кориця має приємний аромат і вже давно стала не просто спецією. Її використовують не тільки в кулінарії, а й у медицині.
Видання Indian express пише, що дієтологиня групи лікарень Ujala Cygnus Екта Сінгвал розповіла про унікальні сполуки кориці та її потенційні переваги для здоров'я, а також про поживні скарби, приховані в ароматній корі.
У 100 грамах меленої кориці стримається:
Кориця має протимікробні та антиоксидантні властивості, які можуть сприяти підтримці імунної системи.
Кориця покращує чутливість до інсуліну і може сприяти зниженню рівня цукру в крові, що робить її корисною для людей з діабетом 2 типу.
Високий вміст клітковини в кориці може допомогти травленню, сприяючи регулярному випорожненню кишківника і полегшуючи шлунково-кишковий дискомфорт.
Кориця може позитивно впливати на здоров'я серця, знижуючи рівень холестерину і тригліцеридів.
Кориця містить сполуки з протизапальними властивостями, які потенційно корисні в разі запальних процесів.
Люди, які страждають на діабет, можуть вживати корицю. Вона може допомогти поліпшити чутливість до інсуліну і регулювати рівень цукру в крові.
Помірне споживання кориці може бути корисним для вагітних жінок. Вона не становить значного ризику і може мати деякі антиоксидантні властивості.
Міф 1: Кориця може вилікувати діабет.
Факт: Хоча кориця може допомогти в боротьбі з діабетом, вона не може вилікувати це захворювання.
Міф 2: Кориця може запобігти або вилікувати рак.
Факт: Хоча антиоксиданти, що містяться в кориці, можуть принести користь здоров'ю, сама по собі вона не може запобігти або вилікувати рак.
Раніше УНІАН писав, що вживання кориці має несподіваний вплив на мозок.