Мері Беррі розкрила свій секрет приготування насправді хрусткої картоплі

Потрібно додати лише один інгредієнт.

Існує безліч способів приготувати картоплю, однак кухарі часто експериментують, щоб зробити свої страви ще смачнішими.

Англійська шеф-кухарка і телеведуча Мері Беррі каже, що зробити картоплю більш хрусткою можна за допомогою лише одного інгредієнта - манної крупи. Опублікований на BBC рецепт запеченої картоплі входить у її книгу "Ідеальне Різдво":

"Смажена картопля повинна бути надзвичайно хрусткою і золотистою зовні з пухнастою світлою серединою. Якщо відварити картоплю перед смаженням на повільному вогні та потовкти її, вона буде чудово хрустіти зовні, а манна крупа додасть їй додаткової хрусткої скоринки".

Вам знадобляться такі інгредієнти: 1,5 кг почищеної та нарізаної кубиками картоплі, 40 г манної крупи, чотири ст.л рослинної олії, три гілочки чебрецю та сіль.

Розігрійте духовку до 220С/200С. Покладіть картоплю в каструлю з холодною підсоленою водою, доведіть її до кипіння та варіть близько п'яти хвилин, поки вона не почне розм'якшуватися по краях. Потім відкиньте картоплю на друшляк та залиште сушитися. 

Суху картоплю покладіть в каструлю та потрясіть її. Після цього додайте манну крупу та трясіть, поки вона не вкриється маленькими крупинками. Вилийте у розігріту форму для запікання масло і за п'ять хвилин почніть обсмажувати картоплю. Потім посипте її гілочками чебрецю та залиште запікатися приблизно на 45-55 хвилин.

Інші рецепти від Мері Беррі

Раніше кухарка розповіла, як приготувати неймовірну смачну картоплю в мундирі. Також вона порадила чотири начинки, які приведуть у захват гостей.

Також жінка поділилася хитрощами приготування запеченої курки, яку можна подати на стіл вже за годину. Для цієї страви вам знадобляться консервовані лимони.

Вас також можуть зацікавити новини: