
Картопля в мундирі - це ідеальна страва на всі випадки життя. А головне, що ця доволі проста у приготуванні їжа не вимагає тривалого перебування біля плити.
Express публікує рецепт картоплі в мундирі від відомої англійської шеф-кухарки і телеведучої Меррі Беррі. Жінка пропонує приготувати одну з чотирьох смачних начинок, яких вистачить на вісім половинок картоплин.
Вам знадобляться чотири великі бульби, дві столові ложки молока, масло, оливкова олія, подрібнена петрушка та спеції. Запікайте картоплю у розігрітій до 220С/200С духовці близько години, а потім розріжте навпіл та дістаньте м'якоть. У мисці змішайте її з молоком, вершковим маслом та однією з начинок:
- Песто. Перемішайте три столові ложки песто та 75 грамів натертого пармезану.
- Беконно-грибна начинка. Обсмажте чотири скибочки бекону та 50 грамів шампіньйонів, а подім додайте 75 грамів натертого чеддеру.
- Начинка з зеленої цибулі та сметани: Обсмажте чотири нарізані зелені цибулини на олівковій олії та приправте їх декількома столовими ложками сметани і паприкою.
- Начинка з перцю та козячого сиру. Наріжте два великих червоних перці соломинкою та обсмажте до м'якості. Потім змішайте їх зі столовою ложкою м'якого козячого сиру та ложкою подрібненого свіжого базиліка.
Перекладіть картоплю у форму для запікання та посипте пармезаном, чеддером або паприкою, залежно від обраної начинки. Потім збризніть їх оливковою олією та залиште у духовці приблизно на 15 хвилин. Посипте вашу страву подрібненою петрушкою та подавайте на стіл!
Інші рецепти від Меррі Беррі
Раніше ми публікували "найпростіший" рецепт шоколадного торта, інгредієнти для якого можна знайти майже на буд-якій кухні.
Також Мері Беррі створила репецт неймовірно смачної запеченої індички. Для приготування цієї страви потрібно купити всього вісім інгредієнтів.