Як приготувати смачнючу смажену картоплю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Приготування смаженої картоплі - завжди має в собі безліч нюансів. Тим паче, що кожна людина має свої вподобання в їжі. Але якою має бути ця ідеальна страва? Для багатьох усе вирішує саме текстура: усередині картопля має бути м'якою та ніжною, тоді як зовні ми маємо спостерігати хрустку та золотисту скоринку.

На щастя, так можна приготувати, завдяки геніальному прийому, запозиченому в англійців та популяризованому легендарною письменницею кулінарних книг Іной Гартен, пише Simply Recipes. Цей метод вимагає трохи більше зусиль і доведеться використовувати додаткову каструлю, але повірте - воно того варте!

Для цього рецепта знадобиться близько 1,5 кг картоплі. При цьому Гартен рекомендує брати сорт Yukon Gold або будь-який інший аналогічний сорт із кремовою текстурою. Після чого картоплю необхідно нарізати на шматки і покласти у велику каструлю.

Відео дня

Потім залити картоплю підсоленою водою, щоб вона покривала її приблизно на 2,5 см. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 10 хвилин. На цьому етапі картопля ще не готова, але її поверхня стане м'якшою. Потім необхідно злити воду, після чого починається "диво".

Необхідно накрити каструлю щільною кришкою й енергійно струсити її кілька секунд, притримуючи рушником або прихватками. Після цього шматочки картоплі стають шорсткими і злегка розламаними. Саме ця "збита" поверхня дасть змогу картоплі ідеально рум'янитися в духовці, утворюючи хрустку скоринку.

Залишається тільки викласти картоплю на деко, додати оливкову олію і щедру кількість солі. Запікати її потрібно при 220°C протягом 45 хвилин, періодично перевертаючи, щоб картопля рівномірно зарум'янилася.

Ще одним секретом Іни Гартен є використання панчетти, що робить картоплю ще смачнішою. Викладіть нарізану панчетту на деко і запікайте 5 хвилин перед тим, як додати картоплю. Вона додасть приємної солоності та насиченого смаку. Якщо панчетти немає, підійде і товстий бекон - ефект буде той самий.

Інші рецепти, які вам сподобаються

Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати соковиту і ніжну курочку менше ніж за годину. Ця легка страва на одному листі ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для званого обіду.

Крім того, Гордон Рамзі поділився рецептом фаршированої свинячої вирізки. Для приготування цієї страви знадобляться один кілограм свинячої вирізки; 175 г сиру манчога, дрібно нарізаного; 150 г айвового мармеладу і ще кілька інгредієнтів.

Вас також можуть зацікавити новини: