За бажанням його можна змастити ще кавовою глазур'ю.
Рецепти кавових тортів дуже поширені в кулінарних книгах та в Інтернеті. Засновниця Candy's Cupcakes Кендіс Банністер розкрила рецепт швидкої та простої версії цього десерту.
"Це ідеальний рецепт для тих, хто шукає смачне частування після обіду, і навіть краще, коли насолоджується чашкою кави! Використання кавових гранул робить рецепт дуже простим для виконання, і ви також можете експериментувати зі смаками торта, додаючи до суміші інші інгредієнти, такі як волоські горіхи або кориця", - сказала вона Express.co.uk.
Цей пиріг можна приготувати за 30 хвилин. Для цього вам знадобляться:
Для приготування глазурі треба буде взяти 200 г цукрової пудри, 100 г несолоного вершкового масла і одну столову ложку гранул розчинної кави розчинити в одній столовій ложці гарячої води.
Розігрійте духовку до 180°С, змастіть круглу форму для випічки та застеліть пергаментом.
У великій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло та цукор до легкої та пишної маси. Тим часом закип’ятіть чайник і приготуйте розчинну кавову суміш. Поки вона охолоджується, вбийте по одну яйця у масло і добре збийте. Далі треба влити каву та ванільний екстракт (за бажанням).
Поступово додавайте борошно, що самостійно піднімається, доки тісто не стане гладким. Також можна всипати звичайне борошно й додати 1 ч.л. розпушувача. Переливаємо тісто у форму для випічки з випікаємо 25-30 хвилин.
Після приготування дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин, а потім перемістіть його на решітку для повного охолодження. Для чого це треба робити на решітці? Так у повітря буде доступ до низу випічки.
Переходимо до глазурі. Змішайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру до однорідності. Далі влийте туди розчинну каву і перемішайте. Змащувати кремом потрібно, коли пиріг повністю охолоне. За бажанням можна посипати зверху посипте волоськими горіхами або іншими смачними їстівними прикрасами.
Джеймі Олівер поділився рецептом простого яблучного пирога-крамбла, який можна миттєво приготувати вдома.
Крім того, Олівер вирішив запропонувати ідеальний шоколадний десерт для Великодня.