Цей чизкейк виходить неймовірно шоколадним / фото ua.depositphotos.com

Вже за місяць українці святкуватимуть Великдень - він припадає цього року на 5 травня. Однак досвідчені господині вже почали випробовувати нові рецепти, які потім приготують святкового столу. 

Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівера вирішив запропонувати ідеальний шоколадний десерт для Великодня. На своєму веб-сайті він описав пасхальне частування як "багате, розкішне та смачне".

"Приготуйте основу цього насиченого чізкейка з вашого улюбленого печива, залийте шовковистою вершково-шоколадною начинкою та закінчіть кружечками з білого шоколаду", - зазначив кулінар.

Відео дня

Для приготування вам знадобиться:

  • печиво - 350 г;
  • несолоне вершкове масло - 100 г;
  • вершковий сир - 300 г;
  • цукрова пудра - 2 ст. л.;
  • ванільний екстракт - 1 ст. л.;
  • подвійні вершки (48% жирності) - 300 мл;
  • чорний шоколад (70%) - 200 г;
  • білий шоколад - 100 г.

Розігрійте духовку до 180°C. У цей час подрібніть блендером печиво у крихту. Можна обійтись і без цього приладу, але це буде довше. Для цього помістіть печиво у пакет на блискавці і застосуйте качалку.

Масло розтоплюємо у каструлі на середньо слабкому вогні. Потім з'єднуємо його з крихтою у мисці. Цю суміш ложкою викладаємо у форму для випічки діаметром 25 см. Форма має бути роз'ємною. Робимо з тіста дно та стінки майбутнього десерту.  Випікайте в духовці всього вісім хвилин і залиште, щоб охолонуло.

У великій мисці збийте вершковий сир, цукор і ванільний екстракт до однорідності, а потім поступово додайте 250 мл вершків. Розламайте темний і білий шоколад на шматочки й помістіть їх в окремі миски. Далі помістіть ємності над каструлею з киплячою водою, розподіліть залишки вершків між мисками і дайте шоколаду розтанути, періодично помішуючи.

Додайте розтоплений темний шоколад до вершково-сирної суміші до отримання однорідної маси. Її ми переміщуємо до форми для пирога -  тісто до того моменту має вже охолонути. 

Полийте зверху розтопленим білим шоколадом, а потім візьміть шпажку, щоб закрутити кілька декоративних візерунків у верхній частині. Залиште в холодильнику принаймні на дві години або до застигання. Подавати можна додавши соковиті ягоди. Одна порція чизкейка має 399 ккал.

Інші рецепти Джеймі Олівера

Нещодавно Олівер поділився швидким рецептом пухнастих млинців, а також розповів, як смачно приготувати курку у духовці.

Крім того, Джеймі приготував зі своїми дітьми шоколадний торт у чашці за три хвилини і розкрив рецепт.

Вас також можуть зацікавити новини: