Цей апетитний лимонний чізкейк готується всього 15 хвилин: його навіть випікати не потрібно

Цей рецепт лимонного чізкейка без випічки - обов'язково стане справжнім хітом за вашим столом.

Чізкейк вважається ідеальним десертом, який завершив би сімейний обід чи вечерю. Кулінарна експертка Шарлотта Оутс, авторка блогу Charlotte's Lively Kitchen, розробила простий, але вишуканий рецепт лимонного чізкейка, що готується всього за 15 хвилин і потім доводиться до досконалості в холодильнику.

Вона зазначила, що цей лимонний чізкейк виходить із хрусткою основою з печива і неймовірно насиченим смаком завдяки цедрі та соку свіжого лимона, і що він настільки смачний, що неможливо зупинитися, пише Express. Усі відзначають простоту і його безвідмовність як легкого варіанту десерту.

Рецепт лимонного чізкейка без випічки

Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

Для чізкейка:

  • 280 мл жирних вершків
  • 250 г вершкового сиру
  • 100 г печива "дайджестів"
  • 100 г дрібного цукру
  • 40 г вершкового масла
  • 2 лимони (цедра і сік)

Для прикрашання:

  • 75 мл жирних вершків
  • 4 скибочки лимона

Для приготування також потрібен кондитерський мішок із насадкою "зірочка", пергаментний папір і роз'ємна кругла форма.

Спосіб приготування

Спочатку вам необхідно застелити форму для торта пергаментним папером. Це допоможе легко дістати готовий чізкейк і зберегти його акуратним. Потім слід розтопити вершкове масло на плиті, постійно помішуючи. Цей процес займе всього кілька хвилин. Як тільки масло розтануло, потрібно зняти каструлю з вогню.

Далі вам варто подрібнити печиво до дрібної крихти. Для цього зручно покласти його в пакет і пройтися зверху качалкою або будь-яким важким предметом.

Тепер необхідно ретельно перемішати крихту печива з розтопленим маслом. Отриману масу потрібно перекласти у форму, розрівняти і щільно утрамбувати ложкою. Після цього варто прибрати основу в холодильник, поки готується начинка.

На наступному етапі вам необхідно зняти цедру з лимонів і вичавити сік - має вийти приблизно п'ять чайних ложок. Ці інгредієнти поки що потрібно відкласти. Потім слід збити вершки до м'яких піків. У цю масу варто додати вершковий сир, цукор, лимонний сік і цедру. Усе необхідно ретельно перемішати до однорідного стану.

Після цього потрібно дістати основу з холодильника і рівномірно розподілити зверху лимонну масу. Вам слід акуратно розрівняти поверхню ложкою або лопаткою. Тепер форму варто знову поставити в холодильник мінімум на дві години. Чізкейк слід діставати тільки перед самою подачею.

Для прикрашання вам необхідно збити вершки до щільних піків, перекласти їх у кондитерський мішок із насадкою "зірочка" і відсадити вісім розеток по краю чізкейка. Кожну варто прикрасити скибочкою лимона.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв, який сорт яблук вважається найкращим для випічки. Цей кислуватий, яскраво-зелений сорт яблук, відкритий в Австралії 1868 року, став широко популярним завдяки своїй здатності зберігати текстуру при приготуванні та відмінному зберіганню.

Крім того, ми розповідали, як приготувати смачний бісквіт "Вікторія". Це класика випічки і смачний десерт до чаю. Просто начиніть його джемом і кремом та їжте, поки він свіжий.

Вас також можуть зацікавити новини: