Дієтолог рекомендує включити у раціон джерела жирних кислот омега-3, а також вибирати цільнозернові продукти.
Для загального здоров'я харчування мозку є найважливішим аспектом, який часто не помічають. Мозок, що є епіцентром наших когнітивних функцій, емоцій та життєвої сили, вимагає особливої уваги і турботи.
Як розповіла лікар-дієтолог Екта Сінгхвал, підтримка оптимального здоров'я мозку передбачає включення збалансованої та багатої поживними речовинами дієти, пише The Indian Express.
Фахівець рекомендує: включити у раціон джерела жирних кислот омега - 3 (жирна риба, насіння льону, насіння чіа, волоські горіхи), споживати багаті на антиоксиданти фрукти і овочі (ягоди, темна листова зелень, яскраві овочі), вибирати цільнозернові продукти (коричневий рис, кіноа, овес) і такі, які містять нежирні білки (птиця, яйця, тофу, бобові).
Хоча включення у раціон суперпродуктів корисно, вкрай важливо підтримувати загальний дієтичний баланс, уникати зневоднення і вести здоровий спосіб життя, включаючи регулярну фізичну активність та достатній сон, заявляють фахівці.
Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали фрукт №1 для схуднення.