Президент Південної Кореї заспівав американську пісню на прохання Байдена (відео)

Короткий виступ південнокорейського лідера викликав бурхливий захват гостей державної вечері.

Президент Південної Кореї Юн Сік Ялина вразив Білий дім своїм несподіваним виконанням пісні "Американський пиріг" Дона Макліна в середу ввечері.

Після серії музичних виступів на розкішному державному обіді Юн взяв мікрофон, пише Politico.

"Давно-давно", - заспівав він, негайно викликавши крики та оплески президента Джо Байдена. Незважаючи на те, що за кілька хвилин до цього він попросив Юна виконати цю пісню, Байден з явною недовірою оглянув кімнату і зі схваленням вказав на південнокорейського лідера.

"Я й гадки не мав, що ти вмієш співати", - сказав згодом Байден.

Після виступу Юн отримав оплески із залу, в якому брали участь такі гості, як держсекретар Ентоні Блінкен, Міністр оборони Ллойд Остін і міністр торгівлі Джина Раймондо, а також численні губернатори і члени Конгресу.

Байден також подарував йому гідний подарунок з цієї нагоди: гітару з автографом Макліна.

Співпраця США та Південної Кореї

США вперше нададуть Південній Кореї центральну роль в стратегічному плануванні використання ядерної зброї в будь-якому конфлікті з Північною Кореєю в обмін на угоду про те, що Сеул не буде прагнути до створення власного арсеналу ядерної зброї.

Влада Південної Кореї оголосили про масштабне розширення списку продукції, забороненої до експорту в Росію і Білорусь. Це пов'язано з побоюваннями Республіки Корея з приводу використання експортної продукції країнами-імпортерами для виробництва зброї і у військових цілях.