Принцеса Діана любила лосось і їла його два-три рази на тиждень.
Лосось є смачним джерелом білка, омега-3 жирних кислот та вітамінів, таких як В12 і D. Як виявилося, цю рибу любила їсти на вечерю принцеса Діана. Тому колишній шеф-кухар королівської особи Даррен МакГрейді поділився її улюбленим способом приготування філе лосося, передає Eating Well.
За його словами, йдеться про лосося, який обсмажений на сковороді з макадамією, коріандром та лаймом, а також поданим з обсмаженими овочами та соусом срірача.
"Принцеса Діана любила лосось і їла його двічі-тричі на тиждень, тому мені було важко щодня придумувати різні страви, щоб це не був просто смажений лосось. Це, мабуть, була одна з її улюблених страв", - розповів МакГрейді.
Аби приготувати страву, розігрійте духовку до 175 °C. Після чого розігрійте сковорідку та додайте туди столову ложку оливкової олії. Приправте чотири філе лосося сіллю та перцем, покладіть філе м'якушем вниз на сковороду та обсмажте до золотистого кольору. Далі переверніть лосось шкіркою вниз та відставте сковороду вбік.
Після цього змішайте в блендері макадамієві горіхи, подрібнену кінзу, розтоплене несолоне масло, панірувальні сухарі панко, яєчний жовток, цедру та сік лайму, сіль, перець, стежачи, аби суміш не перетворилася на занадто дрібний порошок. За словами Макгреді, для хрусткості варто залишити шматочки горіхів.
Візьміть зі сковороди лосось та покрийте кожне філе чвертю суміші макадамієвої скоринки, щільно притискаючи начинку до філе задньою частиною ложки. Потім поставте лосось в духовку та запікайте 10 хвилин, поки центр не стане рожевим, а скоринка не почне підрум'янюватися.
"Поки лосось запікається, обсмажте нарізану червону цибулю і нарізаний червоний болгарський перець, поки вони не почнуть м'якнути. Додайте в сковороду трохи меду і велику кількість свіжого апельсинового соку і готуйте, поки рідина не випарується і не покриє нарізані овочі. Викладіть суміш цибулі і болгарського перцю на кожну тарілку і зверху покладіть філе лосося. Подавайте з гострим соусом Срірача і невеликою кількістю салату для прикраси", - додали в Eating Well.
Також Макгреді поділився кумедною історією про те, як готувати цю страву для принцеси.
"Я пам'ятаю, як стояв у кухні Кенсінгтонського палацу. Мені зателефонували з офісу і запитали, яка зараз улюблена страва боса. Я миттю відповів, що лосось... Приблизно через тиждень принцеса зайшла на кухню і сказала: "Даррене, яка сьогодні риба? Будь ласка, скажи, що це не лосось. Що з вами, кухарями, раптом ви всі подаєте лосось, куди б я не пішла?"", - розповів шеф-кухар.
Макгреді пожартував, що він швидко подзвонив до офісу і сказав, що улюбленою стравою Діани тепер є курка, завдяки чому лосось повернувся до списку улюблених страв принцеси.
Раніше кухар розповів, як приготувати "ресторанні" макарони у сирному соусі. Зокрема він радить обирати для цієї страви три різні види сиру, а саме чеддер для гостроти, Гауда для смаку та кремовості, а також тертий пармезан, аби надати страві трохи пікантності.
Крім того, шеф-кухар пояснив, що додати, аби відбивні вийшли соковитими. За його словами, саме хороший розсіл творить дива зі свининою, утримуючи вологу і насичуючи її тонким ароматом приправ.