
Професійний кухар і кулінарний інструктор Френк Прото розповів, як покращити популярну страву з макаронів та уникнути поширених помилок під час приготування ситної домашньої їжі. За його словами, найкращі варіанти цієї страви містять більше одного виду сиру, певну форму макаронів із сиром та один "секретний інгредієнт". Про це пише Express.
"Коли йдеться про сир для моїх макаронів із сиром, я люблю вибирати три різні види. Чеддер для гостроти, Гауда для смаку та кремовості, а потім я додаю трохи тертого пармезану, щоб надати страві трохи пікантності. Дотримуючись цієї базової формули, ви вирішите багато проблем, з якими зазвичай стикаються люди, готуючи макарони з сиром", - запевнив Прото.
Він зазначив, що ще один чудовий спосіб уникнути псування сирної страви ще до початку приготування - це купувати сир у брусках, а не одразу натертим.
"Для макаронів з сиром, на мою думку, дуже важливо купити шматок сиру і натерти його самостійно. У попередньо натертому сирі містяться антизлежувальні речовини та целюлоза. Я вважаю, що це робить соус піщаним, тому купуйте шматок сиру, витратьте хвилину-дві і натріть сир самостійно", - радить професійний кухар.
Якщо говорити про самі макарони, то люди мають вибирати макарони-ріжки як стандартний варіант.
"В ідеалі, в макаронах з сиром ви хочете відчувати сирний смак при кожному кусанні. Макарони є носієм соусу, і ідеальні макарони для макаронів з сиром мають отвори, ребра, вигини, і ці макарони відповідають цим вимогам", - пояснив Френк.
Також кулінарний інструктор варить макарони у підсоленій воді до стану al dente, наголошуючи, що тоді вони набувають "ідеальної текстури", коли пізніше додається сирний соус.
Після чого він відкладає варені макарони на деко та зосереджується на хрусткій посипці, яка вже робить цю страву набагато смачнішою.
Водночас для приготування цієї посипки кухар уникає використання духовки на цьому етапі, запевняючи, що це перетворить страву на "суху цегляну". Замість цього він використовує сковорідку та підсмажує панірувальні сухарі з часником та маслом.
"Щоб приготувати мій соус, я використовую один спеціальний інгредієнт, який, можливо, виходить за рамки норми. Це чарівний маленький порошок - цитрат натрію. Це тип солі, який зв'язує жир і білки сиру і робить соус надзвичайно кремовим. Тобто це емульгатор - речовина, яка бере дві речі, що зазвичай не з'єднуються, і з'єднує їх", - пояснив Френк.
За словами кулінарного інструктора, це "секретна зброя сучасного кухаря для приготування кремових макаронів з сиром". Соус готується з суміші трьох видів сиру, цибулі, часнику, молока та цитрату натрію.
"Після додавання всього сиру Френк збиває соус до однорідної консистенції за допомогою ручного блендера і переходить до складання страви. Цей простий крок полягає в тому, що варені макарони висипають у сирний соус і розкладають по тарілках, посипаючи хрусткою сумішшю панірувальних сухарів", - підсумували в Express.
Інші смачні рецепти
Раніше УНІАН розповів, як спекти розкішний шоколадний пиріг усього із трьох інгредієнтів. За словами експертів, для приготування цього пирога вам знадобляться 8 яєць, несолоне вершкове масло і темний шоколад.
Водночас відомий шеф-кухар Мері Беррі поділилася рецептом картоплі в мундирі. Зокрема вона розповіла про свої рецепти з начинками з песто, бекону з грибами, зеленої цибулі зі сметаною і перцю з козячим сиром.