
Відбивні зі свинини є поширеною стравою, коли йдеться про домашню кухню. Однак дуже часто відбивні після приготування виходять жорсткими та сухими. Тому шеф-кухар Ной Танен розповів, що секрет соковитих відбивних полягає не у складній техніці, а у підготовці, пише Express.
"Хороший розсіл творить дива зі свининою, утримуючи вологу і насичуючи її тонким ароматом приправ", - запевнив він.
За його словами, ідеальний розсіл для відбивних можна знайти у популярних консервах, які, швидше за все, вже є на вашій кухні. Він зазначив, що можна використовувати розсіл від маринованих огірків.
Під час приготування відбивних зі свинини не виливайте цю рідину, а лишіть в банці.
"Щоб з мінімальними зусиллями отримати максимальний смак і соковитість, просто вилийте залишки розсолу з огірків безпосередньо на кілька свинячих відбивних у контейнері з кришкою", - порадив Ной.
Таким чином ви отримаєте соковиті відбивні, які не потребують особливих зусиль.
"Розсіл з корнішонами вже збалансований - солоний, злегка кислий і ароматизований спеціями, які підходять до солодкого смаку свинини. Він просочує м'ясо зсередини, допомагаючи м'язовим волокнам утримувати вологу та надаючи смаку", - запевнили в Express.
Ной додав, що навіть якщо ви трохи пересмажите відбивні, то все одно вони будуть соковитими завдяки розсолу.
"Метод простий, але вам знадобиться кілька годин, щоб замочити відбивні, або залишити їх на ніч, якщо дозволяє час", - попередили у публікації.
Секрети приготування смачних відбивних
Спочатку перекладіть сирі відбивні зі свинини у контейнер з кришкою, залийте їх розсолом та поставте у холодильник.
"Вибирайте відбивні з кісткою або реберні відбивні товщиною 2,5-3 см. Ці відбивні добре піддаються засолюванню, не стаючи занадто м'якими. Зробіть на жировій шапці неглибокі надрізи, щоб вона розплавилася і стала хрусткою, а не скрутилася. Коли будете готові до приготування, дістаньте відбивні, ретельно висушіть їх і розігрійте сковороду до високої температури", - радять у виданні.
Ной рекомендує обсмажувати відбивні "з маслом, травами та часником".
Водночас смак розсолу не лише добре підходить для свинини, але й добре поєднується з іншими продуктами. Такими як кремове картопляне пюре або тушкована капуста.
Інші поради шеф-кухарів
Раніше кухар розповів, як приготувати "ресторанні" макарони у сирному соусі. За його словами, для цього потрібно обрати три різні види сирів, щоб макарони були ще смачнішими.
Також стало відомо, як спекти розкішний шоколадний пиріг усього з трьох інгредієнтів. Для цього вам знадобляться яйця, вершкове масло і темний шоколад.