Чому варто їсти мигдаль щодня: дослідження показало вражаючу користь горіха

Вживання мигдалю сприяє зниженню ризику серцевих захворювань, довели вчені.

Мигдаль - хрустка і ситна закуска, а також універсальний інгредієнт, який підходить буквально до всього: від салатів до десертів. Існує безліч досліджень про користь цього горіха для серця, рівня цукру в крові, м'язів, кишечника і багато чого іншого, пише today.com.

Недавній огляд досліджень стверджує, що вживання мигдалю сприяє зниженню ризику серцевих захворювань.

Крім того, рандомізоване та контрольоване дослідження 2023 року показало, що вживання всього 20 грамів мигдалю перед кожним прийомом їжі в день може допомогти поліпшити глікемічний контроль у дорослих з предіабетом і ожирінням.

А дослідження 2022 року, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало, що мигдаль полегшує шлунково-кишкові захворювання і допомагає підтримувати баланс імунної системи. Також вчені зробили висновок, що вживання мигдалю може сприяти регулярності травлення.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте лимони щодня. Дієтологи розповіли про поживну цінність, яку вони приносять.

Вас також можуть зацікавити новини: