Стало відомо, в чому основна користь лимонів для здоров'я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пікантні, ароматні та освіжаючі лимони - улюблений продукт на кухні для багатьох. Дієтологи розповіли про поживну цінність, яку вони приносять.

Лимони - користь для здоров'я

Як пише eatingwell.com, з посиланням на доктора медичних наук, дієтолога Ерін Палінскі-Уейд, серед позитивних "якостей" цих фруктів особливо виділяють такі:

лимони покращують здоров'я шкіри (лимони багаті на вітаміно C, який сприяє синтезу колагену, дуже важливого для еластичної та сяючої шкіри);

Відео дня

лимони знижують ризик утворення каменів у нирках (щоденне вживання концентрату лимонного соку, розведеного водою, може підвищити рівень цитрату в сечі - солі лимонної кислоти, яка зв'язується з кальцієм і може допомогти запобігти утворенню каменів у нирках);

лимони допомагають засвоювати залізо більш ефективно (вітамін C в лимонах може значно покращити засвоєння заліза, особливо негемового заліза, отриманого з рослинних джерел);

лимони забезпечують організм антиоксидантами (лимони багаті на флавоноїди, які можуть надавати їм природні антиоксидантні властивості; це зміцнює імунну систему та загальний стан здоров'я).

Дієтологи попереджають і про потенційні ризики вживання лимонів. Зокрема, високий вміст лимонної кислоти в лимонах може зруйнувати зубну емаль і з часом призвести до погіршення здоров'я зубів.

Крім того, у людей, які страждають на кислотний рефлюкс, вживання занадто великої кількості лимонів може викликати печію, особливо якщо їх їсти натщесерце. Також цитрусові і соки можуть дратувати і посилювати виразки в роті.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 6 дивовижних властивостей імбиру, про які ви могли не знати.

Вас також можуть зацікавити новини: