Джеймі Олівер запропонував новий торт з грушею та імбиром на осінь до чаю / колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Листопад - романтичний період осені, коли хочеться обгорнутися ковдрою та спостерігати за красою природи із чашкою чаю. Але там, де є гаряче горня, не зайвими будуть і солодощі. Пропонуємо новий рецепт торта від знаменитого британського шеф-кухаря Джеймі Олівера, який підійде "на солоденьке" на осінь чи зиму.

Надзвичайний мікс пирога - гострота імбиру, солодкість груші та ніжний присмак мигдалю захопить серця найвибагливіших гурманів. Ця випічка розрахована на 16 осіб. Попри вишуканість назви: "імбирно-грушево-мигдальний торт" - Джеймі запевняє, що готувати його надзвичайно просто. Детальний рецепт опублікувало видання Express

Ще одна особливість цієї випічки в тому, що вона не містить глютену. Замість борошна за основу для тіста Джеймі бере мелений мигдаль. Тому цю страву можна назвати навіть святковою.

Відео дня

Інгредієнти для осіннього пирога Джеймі Олівера

Для коржа нам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 4 курячих яйця, беремо більші;
  • 220 г меленого мигдалю;

Для приготування карамелізованих груш беремо:

  • 300 г імбиру;
  • один стручок ванілі;
  • 550 г цукрової пудри;
  • 4 груші;
  • 20 г вершкового масла.

Якщо захопили все необхідне, розпочинаємо приготування нашої осінньої насолоди. Процес займе кілька етапів: окремо робимо коржик і готуємо груші.

Готуємо груші на торт від Джеймі Олівера

  • Чистимо і дрібно натираємо імбир. Беремо стручок ванілі, розколюємо та видаляємо насінини. Кидаємо все у баняк;
  • додаємо до баняка 400 г цукру та 700 мл води. Доводимо до кипіння і ще проварюємо кілька хвилин на повільному вогні. Це повністю розкриє смак та аромат фрукта;
  • обережно беремо груші, допомагаємо собі ложкою, та занурюємо у гарячу рідини. Варимо, доки груші не стають м'якими, десь 10 хвилин;
  • виймаємо груші з води та поки відставляємо в сторону. Нехай вони охолонуть.

Тим часом займаємося формою та коржем. Беремо 25-сантиметрову форму (якщо у вас більша, доведеться взяти на око трохи більше інгредієнтів), застеляємо її дно кулінарним папером. 

Готуємо карамель на груші

  1. В іншому баняку змішуємо решту інгредієнтів: додаємо 150 г цукру та 100 мл води і ставимо на сильний вогонь. Варимо близько 15 хвилин, поки суміш не стане темно-золотисто-коричневою;
  2. помішуючи наше "зілля", додаємо до нього вершкове масло. Чекаємо, поки суміш стане нагадувати карамельну масу. Обережно виливаємо нашу карамель у форму для торта.

Далі ріжемо нашу проварену грушу на скибочки та викладаємо її на теплу карамель. Розігріваємо духовку до 180ºC.

Корж на імбирно-грушево-мигдальний торт Джеймі Олівера

  • Збиваємо вершкове масло з цукровою пудрою віночком до однорідної маси. В ідеалі, беремо для цього електричний віночок, але і вручну можна впоратися;
  • додаємо до суміші 4 яйця, послідовно одне за одним. Після кожного додавання добре перемішуємо тісто. Додаємо мигдаль і перемішуємо.

Запікаємо осінній торт Джеймі Олівера

Виливаємо тісто на груші у форму. Ставимо у духовку на 30-35 хвилин (температура 180 градусів). Чекаємо, поки пиріг стане твердим на дотик. Можна перевірити його готовність, протикаючи зубочисткою. Коли наш десерт пропікся, обережно дістаємо випічку і даємо охолонути у формі.

Потім перевертаємо форму догори дном, виймаємо десерт. Все - фірмовий імбирно-грушево-мигдальний торт від Джеймі Олівера готовий. Залишилось оцінити смак та поділитися шматочком з близькими. 

Фірмова курка від Джеймі Олівера на ситну вечерю

Раніше "бог" британської кулінарії поділився ще одним секретом - як приготувати курку зі смачною скоринкою, щоб м'ясо тануло у роті. Джеймі Олівер запропонував рецепт страви на 4 осіб із запашними травами та лимоном. Головне, запастися куркою десь на 1,6 кг, а далі кулінар вас вразить легкістю рецепта. Як приготувати курку, щоб ваші домашні об'їлися - читай в матеріалі. 

Вас також можуть зацікавити новини: