Лікарі назвали "ідеальний" перекус для діабетиків із трьох інгредієнтів

Ідеальний перекус завжди має містити білок, трохи корисних жирів і клітковину.

Контроль рівня цукру в крові допомагає запобігти таким захворюванням, як серцево-судинні захворювання та діабет. Як зазначає видання Parade, якщо у вас діабет, часто рекомендується регулярно харчуватися невеликими порціями. Таким чином, перекуси можуть допомогти стабілізувати рівень цукру в крові та запобігти його різким коливанням.

"Але це мають бути правильні перекуси, розподілені протягом дня, щоб підтримувати рівень цукру в крові на стабільному рівні", - пояснює ендокринолог Флоренс Коміт.

Які інгредієнти мають входити у ваші перекуси?

Білок

Білок - це найважливіша поживна речовина, яку необхідно включати в перекуси, оскільки він допомагає довше відчувати ситість і стабілізує рівень цукру в крові, каже доктор Пеніна Гутьєррес.

Зварене круто яйце або горіхи без солі - хороші приклади джерел білка, що допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Клітковина

Доктор Гутьєррес рекомендує включати в раціон сирі овочі з низьким вмістом вуглеводів і калорій, але високим вмістом клітковини.

"Ваші перекуси завжди мають містити білок, трохи корисних жирів і клітковину", - каже доктор Коміт. "Усі три нутрієнти сповільнюють травлення, довше втамовують голод і запобігають різким стрибкам цукру, з часом усуваючи інсулінорезистентність".

При цьому уникайте вживання високоперероблених вуглеводів, таких як печиво, чіпси та солодкі напої.

Найкращий перекус із трьох інгредієнтів для контролю рівня цукру в крові

Доктор Гутьєррес каже, що її фаворитом є трьохінгредієнтний смузі, який "багатий поживними речовинами, високим вмістом білка і має низький вміст калорій". До складу смузі входять:

  • Будь-які овочі, наприклад, свіжий огірок, шпинат або рукола;
  • Вода (або горіхове молоко, наприклад, мигдальне або кокосове);
  • Сироватковий або гороховий протеїновий порошок.

Дослідження показують, що високоякісний сироватковий протеїн корисний для профілактики та лікування діабету 2 типу і серцево-судинних захворювань на ранній стадії.

Для приготування покладіть у блендер чашку шпинату (або інших овочів), мірну ложку протеїнового порошку та 1-1,5 склянки води або рослинного молока (залежно від бажаної густоти). Збивайте до бажаної консистенції.

Раніше кардіологи назвали найкращий перекус, який нормалізує артеріальний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: