Зазначається, що сардини також можуть бути більш доступною і недорогою альтернативою лососю.
Сардини - це недороге і доступне джерело омега-3 та інших корисних для серця поживних речовин, таких як кальцій, калій і магній. Цей вид риби може навіть стати найкращою альтернативою риб'ячому жиру.
Видання Very Well Health з'ясувало, як впливає риб'ячий жир на серце.
Хоча добавки з риб'ячим жиром популярні, але немає доведено, що вони корисні для здоров'я серця, сказав доктор медицини, магістр громадської охорони здоров'я Діпак Л. Бхатт.
"Насправді, все зовсім навпаки. Є дані великих досліджень, які показують, що вони не приносять ніякої користі для серцево-судинної системи", - сказав Бхатт.
Ба більше, додав він, було доведено, що добавки з риб'ячим жиром збільшують ризик розвитку фібриляції передсердь - найпоширенішого типу порушення серцевого ритму.
Сардини та інші види жирної риби корисні для серця, якщо їх вживати в поєднанні з раціоном, багатим на фрукти, овочі та цільнозернові продукти, за словами доктора наук, дієтологині, доцентки кафедри харчування та харчових наук Університету Род-Айленда Майї Вадівелу.
"Регулярне вживання риби та морепродуктів, до яких належать сардини, відповідає дієті, корисній для серця. Коли люди вживають більше риби, в ідеалі вони замінюють нею менш корисні джерела білка, такі як червоне м'ясо", - сказала Вадівелу.
Сардини також можуть бути більш доступною і недорогою альтернативою лососеві, особливо з огляду на те, що консервовані сардини легко доступні і довго зберігаються. Водночас ця риба може бути забруднена мікропластиком і важкими металами, такими як миш'як.
Дієтологиня, представниця Академії харчування та дієтології в Афінах, штат Джорджі, Емма Ленг попередила, що сардини містять пурини, які можуть спричиняти накопичення сечової кислоти та посилити біль у суглобах і набряклість у людей, які страждають на подагру.
Раніше УНІАН писав, яка їжа поповнить організм вітаміном D.