
Однією з найсмачніших овочевих страв вважається фарширований перець - рецепт зі смачним поєднанням гарніру та м'ясної страви. Дует соковитого фаршу й ароматних овочів мало кого залишить байдужим. Навіть вегетаріанський варіант страви смакуватиме всій родині.
Перець фарширований м'ясом і рисом
М'ясну начинку можна взяти будь-яку, а овочі краще брати широкі та м'ясисті. Готувати можна як у духовці, так і на плиті.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- шість болгарських перців;
- чотириста грамів фаршу;
- дві столові ложки рису;
- дві цибулини;
- одна морква;
- зубчик часнику;
- лавровий лист;
- сіль, перець, інші спеції;
- дві столові ложки соняшникової олії.
Рис промити кілька разів і зварити, щоб був наполовину готовим (близько 12 хвилин). Цибулю подрібнити кубиком, натерти моркву і розчавити часник через прес. Обсмажувати овочі на розігрітій пательні з олією близько 5 хвилин. Змішати засмажку та рис із фаршем. Посолити, поперчити та добре перемішати.
Перці помити, зрізати верхівку з плодоніжкою і ложкою дістати насіння. Щільно начинити м'ясом. Помістити перець фарширований фаршем у каструлю або форму для запікання начинкою догори. Так м'ясний бульйон не буде витікати і зробить страву соковитою. Заготовки залити водою, бульйоном або томатним соусом. Між ними покласти лавровий лист.
У духовці страва випікається 60 хвилин за 210°. Скільки варити фарширований перець на плиті - залежить від сорту, але в середньому це від 40 до 60 хвилин. Подавайте страву зі сметаною та рубаною зеленню.

Перець фарширований сиром по-грецьки
Для приготування можна взяти як солодкі, так і гострі сорти овоча. Добре така закуска виглядає в міні-перцях.
Список інгредієнтів такий:
- сім невеликих перців;
- двісті п'ятдесят грам фети;
- чайна ложка цукру;
- три столові ложки соняшникової олії;
- суміш сухих трав (базилік і розмарин).
Духовку розігріти до 200°. Перці помити зовні й дістати насіння з перегородками всередині. До сиру фета додати цукор, ложку олії, спеції. Розім'яти виделкою до однорідності. Начинити сирною сумішшю овочі та викласти горизонтально на деко з пергаментом. З одного боку змастити залишками олії.
Випікайте фарширований перець у духовці 20-40 хвилин залежно від розміру. Закуска смакує як у гарячому, так і холодному вигляді. Під час подачі страву рекомендується посипати рубаними горішками і базиліком, а для свіжості додати м'яту.