Які продукти не варто готувати на чавунній сковороді: експерти назвали три основних

Зазвичай добре просмажена чавунна сковорідка є дуже міцною.

Зазвичай на чавунній сковороді можна готувати майже все. Однак є три продукти, які не варто класти на цей посуд. Тому експерт з чавунного посуду Вілл Копенхавер розповів для martha stewart, про що йдеться. 

Чого слід уникати під час готування на чавунному посуді?

Продукти з високим вмістом кислоти (до прикладу, помідори)

Під час приготування з використанням олій та жирів, на сковороді утворюється наліт, однак кислотні продукти можуть зруйнувати його. 

"Більшість людей готують їжу з використанням як жирів, так і кислот, і будь-яка прожарка сковорідки, втрачена через кислі інгредієнти, відновлюється за допомогою жирів, що використовуються для приготування їжі", - пояснюють у матеріалі.

За словами Копенхавера, добре просмажена чавунна сковорідка є дуже міцною та може витримувати розумну кількість кислотних продуктів без суттєвих змін, однак тривалий вплив може завдати деякої шкоди просмажці.

Зазначається, що найвідомішим кислим продуктом, який не варто готувати на чавунній сковороді, є помідори. Експерт закликає людей не боятися підігрівати томатний соус для пасти, однак якщо ви плануєте повільно тушкувати цей інгредієнт впродовж кількох годин, то вам слід розглянути інший посуд.  

Фахівці пояснюють, що чим довше поверхня перебуває біля кислотного соусу, тим швидше прискорюється цикл окислення та розчинення. 

Ніжна риба

Під час приготування риби на чавунній сковороді проблема прилипання є не такою актуальною, як рівень майстерності кухаря. Шеф-кухарі в ресторанах можуть перевертати та обсмажувати навіть найкрихкіші рибні філе, однак домашнім кухарям слід використовувати іншу сковороду, до прикладу, стандартну з нержавіючої сталі або сковороду з антипригарним покриттям.

Яйця

Аби приготувати яєчню або омлет без прилипання, варто врахувати такі речі:

  • вам потрібна дуже добре прожарена сковорода, яка має надійну антипригарну поверхню;
  • попереднє розігрівання чавунної сковорідки є обов'язковим;
  • температура приготування: сковорідка не має бути занадто гарячою або занадто холодною.

"Яйця є делікатними і легко пересмажуються, стаючи гумовими і жорсткими. Це може статися швидко, якщо температура занадто висока. З іншого боку, якщо сковорода занадто холодна, білок яєць може злитися з поверхнею сковороди і прилипнути", - додають у martha stewart. 

Інші поради експертів

Раніше експерти пояснили, чому потрібно обовʼязково прати подушки та як часто це робити. За їхніми словами, брудні подушки можуть сприяти подразненню шкіри, висипанням, забитості носа та навіть поганій якості сну.

Також стало відомо, як слід прати джинси, аби вони довго носилися. Зазначається, що якщо ви зробите це перед тим, як кинути джинси в пральну машину, то вони збережуть свою ідеальну форму та не зачепляться за інші речі.

Вас також можуть зацікавити новини: