
Про користь гарбуза навперебій твердять усі дієтологи та нутриціологи - овоч сприятливо впливає на зір, серце, травний тракт, зміцнює імунітет. Саме тому культуру можна і потрібно вживати - у такому разі необхідно знайти прості рецепти з гарбуза, щоб сподобалося навіть тим, хто скептично налаштований щодо цього продукту.
Що приготувати з гарбуза - варіанти страв
Варіантів вечері із сезонної ягоди, яку в кулінарії та нутриціології часто називають овочем, існує безліч. Це найкращі страви з гарбуза на сковорідці та в духовці.
Гарбуз по-грецьки
Інгредієнти:
- чотириста грамів гарбуза;
- один зубчик часнику;
- одна чайна ложка томатної пасти;
- одна чайна ложка сушеного базиліку;
- одна столова ложка оливкової олії;
- дві столові ложки води;
- сіль, перець.
Якщо ви шукали прості страви з гарбуза на сковорідці або в духовці, то "Гарбуз по-грецьки" - один із найкращих варіантів. Для приготування найкраще брати овоч солодкого сорту, який необхідно очистити від шкірки та нарізати кубиком. Потім викласти його на розігріту сковороду, змащену оливковою олією, обсмажити з усіх боків протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, додати сушений базилік. Видавити з пакетика томатну пасту, викласти подрібнений часник, перемішати. Перекласти гарбуз у форму для запікання, залити водою, накрити фольгою і готувати в духовці близько півгодини за температури 180 градусів Цельсія. Запечений гарбуз можна подавати до м'яса або риби як гарнір.
Драники з гарбуза
Інгредієнти:
- двісті грамів гарбуза;
- одне яйце;
- половинка ріпчастої цибулі;
- половина столової ложки борошна з гіркою;
- тридцять мілілітрів соняшникової олії;
- сіль, перець.
Мало хто з господинь знає, що можна приготувати з гарбуза навіть деруни - вони вийдуть анітрохи не гіршими за картопляні. Вам потрібно очистити овоч, розрізати на кілька частин, щоб зручно було тримати в руці. Потім узяти тертку і натерти гарбуз. Викласти в глибоку миску, вбити яйце, додати нарізану ріпчасту цибулю, борошно, сіль і перець. Перемішати масу, сковорідку змастити олією і поставити на вогонь. Викладати ложкою тісто порційно, обсмажувати з кожного боку по 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Драники з гарбуза можна подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.
Гарбузовий пиріг
Інгредієнти:
- чотириста грамів гарбуза;
- два яйця;
- столова ложка сметани;
- п'ятдесят мілілітрів рослинної олії;
- сто п'ятдесят грамів цукру;
- сто вісімдесят грамів борошна;
- щіпка солі;
- пів чайної ложки ванільного цукру;
- чайна ложка розпушувача.
Якщо ви не могли придумати, що можна приготувати з гарбуза солодке, то ніжний повітряний гарбузовий пиріг - шикарний варіант для чаювання. Він довго не черствіє, чудово пахне і чудово гармонує з будь-яким гарячим напоєм. Вам потрібно взяти глибоку миску, вбити яйця, збивати їх міксером, поступово всипаючи цукор, сіль і ванільний цукор, поки не побачите білу піну. Коли це станеться, саме час додати сметану і гарбуз, натертий на дрібній тертці або перебитий у комбайні.
Перемішати масу лопаткою, всипати борошно і розпушувач, влити олію і знову розмішати лопаткою. За бажанням прямо в тісто можна додати корицю, терте яблуко, цедру апельсина або що-небудь на ваш смак. Форму для випічки змастити олією, вилити тісто, випікати 40-50 хвилин за 180 градусів Цельсія. Дочекатися, поки пиріг охолоне, потім дістати з форми і подати до столу.