страви з гарбуза

Про користь гарбуза навперебій твердять усі дієтологи та нутриціологи - овоч сприятливо впливає на зір, серце, травний тракт, зміцнює імунітет. Саме тому культуру можна і потрібно вживати - у такому разі необхідно знайти прості рецепти з гарбуза, щоб сподобалося навіть тим, хто скептично налаштований щодо цього продукту.

Що приготувати з гарбуза - варіанти страв

Варіантів вечері із сезонної ягоди, яку в кулінарії та нутриціології часто називають овочем, існує безліч. Це найкращі страви з гарбуза на сковорідці та в духовці.

Гарбуз по-грецьки

Відео дня

Інгредієнти:

  • чотириста грамів гарбуза;
  • один зубчик часнику;
  • одна чайна ложка томатної пасти;
  • одна чайна ложка сушеного базиліку;
  • одна столова ложка оливкової олії;
  • дві столові ложки води;
  • сіль, перець.

Якщо ви шукали прості страви з гарбуза на сковорідці або в духовці, то "Гарбуз по-грецьки" - один із найкращих варіантів. Для приготування найкраще брати овоч солодкого сорту, який необхідно очистити від шкірки та нарізати кубиком. Потім викласти його на розігріту сковороду, змащену оливковою олією, обсмажити з усіх боків протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, додати сушений базилік. Видавити з пакетика томатну пасту, викласти подрібнений часник, перемішати. Перекласти гарбуз у форму для запікання, залити водою, накрити фольгою і готувати в духовці близько півгодини за температури 180 градусів Цельсія. Запечений гарбуз можна подавати до м'яса або риби як гарнір.

Драники з гарбуза

Інгредієнти:

  • двісті грамів гарбуза;
  • одне яйце;
  • половинка ріпчастої цибулі;
  • половина столової ложки борошна з гіркою;
  • тридцять мілілітрів соняшникової олії;
  • сіль, перець.

Мало хто з господинь знає, що можна приготувати з гарбуза навіть деруни - вони вийдуть анітрохи не гіршими за картопляні. Вам потрібно очистити овоч, розрізати на кілька частин, щоб зручно було тримати в руці. Потім узяти тертку і натерти гарбуз. Викласти в глибоку миску, вбити яйце, додати нарізану ріпчасту цибулю, борошно, сіль і перець. Перемішати масу, сковорідку змастити олією і поставити на вогонь. Викладати ложкою тісто порційно, обсмажувати з кожного боку по 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Драники з гарбуза можна подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

  • чотириста грамів гарбуза;
  • два яйця;
  • столова ложка сметани;
  • п'ятдесят мілілітрів рослинної олії;
  • сто п'ятдесят грамів цукру;
  • сто вісімдесят грамів борошна;
  • щіпка солі;
  • пів чайної ложки ванільного цукру;
  • чайна ложка розпушувача.

Якщо ви не могли придумати, що можна приготувати з гарбуза солодке, то ніжний повітряний гарбузовий пиріг - шикарний варіант для чаювання. Він довго не черствіє, чудово пахне і чудово гармонує з будь-яким гарячим напоєм. Вам потрібно взяти глибоку миску, вбити яйця, збивати їх міксером, поступово всипаючи цукор, сіль і ванільний цукор, поки не побачите білу піну. Коли це станеться, саме час додати сметану і гарбуз, натертий на дрібній тертці або перебитий у комбайні.

Перемішати масу лопаткою, всипати борошно і розпушувач, влити олію і знову розмішати лопаткою. За бажанням прямо в тісто можна додати корицю, терте яблуко, цедру апельсина або що-небудь на ваш смак. Форму для випічки змастити олією, вилити тісто, випікати 40-50 хвилин за 180 градусів Цельсія. Дочекатися, поки пиріг охолоне, потім дістати з форми і подати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: