Є чотири способи, які дійсно працюють.
Якщо в процесі приготування їжі ви раптом виявите, що пересолили її - не поспішайте викидати готову страву. Три шеф-кухарі розповіли порталу simplyrecipes.com про найдієвіші способи виправити ситуацію.
Якщо у вас вийшов занадто солоний соус або суп, шеф-кухар Конор Сіргант пропонує додати більше рідини, щоб зменшити солоність.
Він також рекомендує додати нейтральні крохмалисті продукти, наприклад, картоплю, макарони або рис, щоб збалансувати занадто солоний суп. Крохмалисті інгредієнти вберуть частину солоного бульйону, перерозподіляючи сіль так, щоб її було менше в рідині та більше в їжі. Це допоможе супу здаватися менш солоним. Крім того, додавання картоплі в суп зробить його густим і кремоподібним.
Щоб виправити занадто солоний соус, шеф-кухар Марк Хаксолл додає жир, наприклад, вершкове масло, вершки або оливкову олію. Жир допомагає знизити сприйняту солоність соусу, обволікаючи язик і притупляючи гостроту солоного смаку. Він також додає насиченості, яка врівноважує і пом'якшує загальний смак, роблячи соус м'якшим і менш різким.
Розробник рецептів Лоуман Джонсон додає лимонний сік або іншу кислоту, наприклад, оцет. Кислота допомагає збалансувати смаки та відвернути увагу від піднебіння. Такі інгредієнти, як лимонний сік або оцет, не видаляють сіль, але їхні яскраві, пікантні ноти пом'якшують солоність, роблячи її менш інтенсивною. У результаті смак виходить більш збалансованим.
Раніше шеф-кухарі назвали топ-20 гаджетів для кухні, які вам насправді не потрібні.