Цей овоч багате джерело антиоксидантів та інших корисних речовин.
Лук-порей відноситься до сімейства овочей алліум, куди також входять цибуля, цибуля-шалот, шніт-цибуля і часник. Вони мають м'який, злегка солодкуватий смак і широко використовуються в таких стравах, як супи і паста.
Видання Health пише, що цибуля-порей є багатим джерелом антиоксидантних рослинних сполук та поживних речовин, які можуть принести користь здоров'ю.
Крім того, цибуля-порей містить кілька поживних речовин, таких як вітаміни А, С та В6.
Одна порція вареної цибулі-порею містить:
Цибуля-порей безпечна для більшості людей, але її слід уникати тим, хто страждає алергією на неї. Цей овоч містить сполуку під назвою діалілдисульфід, яка у деяких людей може викликати шкірні реакції, включаючи контактний дерматит.
Крім того, цибуля-порей має багато сполук, які називаються FODMAPs - це типи вуглеводів, які містяться в деяких продуктах, таких як часник і цибуля-порей, які погано засвоюються травною системою.
Люди, чутливі до FODMAP, можуть страждати від здуття живота, діареї та газів. Люди з певними захворюваннями травної системи, такими як синдром роздратованого кишечника, частіше страждають непереносимістю FODMAP.
Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте цибулю щодня.