Цибуля може добре впливати на організм / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Крім того, що після вживання цибулі вам відразу ж знадобиться м'ятна цукерка, є ще кілька не найприємніших наслідків вживання цього овоча.

Водночас цибуля може дати вашому організму чимало несподіваних переваг для здоров'я. Видання Eat This, Not That назвало п'ять можливих наслідків вживання цибулі для вашого організму.

Може викликати гази

Свіжорізані шматочки цибулі надають трохи пікантності та солодкості, а також містять корисні антиоксиданти, але можуть викликати газоутворення. Цибуля містить фруктозу, яка є природним цукром, що міститься в багатьох фруктах і деяких овочах. А коли бактерії в кишечнику розщеплюють фруктозу, це призводить до утворення газів.

Відео дня

Може викликати кислотний рефлюкс

Крім газів і шлунково-кишкового дискомфорту, ви можете відчути печію, відому також як кислотний рефлюкс. Цибуля може змусити нижній стравохідний сфінктер, який знаходиться в кінці стравоходу і відокремлює його від шлунка, розслабитися, через що він не зможе виконувати свою функцію.

Коли цей сфінктер розслабляється, то шлункова кислота потрапляє в стравохід, що може привести до печіння. Крім того, ферментована клітковина, що міститься в цибулі, може викликати відрижку, що також може спровокувати симптоми кислотного рефлюксу.

Печіння в очах при нарізанні цибулі

Коли ріжете цибулю, майже завжди можна очікувати, що після цього ви почнете плакати, а очі буде палити. Виявляється, причина, по якій цибуля може змусити вас плакати, полягає в тому, що, коли її ріжуть, то вона виділяє хімічну речовину під назвою лакриматорний фактор, який, по суті, є газом.

Клаудія Сідоті, головний шеф-кухар та керівник відділу розробки рецептів HelloFresh, розповіла, що ключ до того, як нарізати цибулю так, щоб не плакати, - це попередньо замочити його у воді. Потім обов'язково використовувати гострий ніж, а не тупий.

Покращує здоров'я кишечника

Цибуля дуже багата пребіотиками, які належать до класу харчових волокон, що містяться в різних фруктах, овочах і цільних зернах, які організм не може перетравити. Вони потрапляють в нижні відділи травного тракту і створюють середовище для росту і харчування корисних кишкових бактерій. Пробіотики дуже важливі для здорового травлення і навіть можуть допомогти поліпшити імунітет.

Поліпшення здоров'я серця

Цибуля багата антиоксидантами, а червона цибуля - так званими антоціанами, які, як було показано в кількох дослідженнях, знижують ризик серцевих захворювань. Наприклад, з 93 600 жінок, що спостерігалися в дослідження 2013 року, ті, хто споживав найбільше продуктів, багатих антоціанами, мали на 32% менше шансів отримати серцевий напад, ніж ті, хто практично їх не їв.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте занадто багато солі.

Вас також можуть зацікавити новини: