Суддя засудив чоловіка за побиття людини до прочитання дитячого роману

Це вже не перший "креативний" вирок одеського судді.

Малиновський районний суд Одеси засудив до прочитання дитячого роману Елінор Портер "Полліанна" обвинуваченого в побитті людини.

Про це повідомили в прес-службі суду.  

Зокрема, суддя Олександр Гарський визнав винним 35-річного чоловіка у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Фігуранту призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850 грн) і рекомендовано прочитати роман американської письменниця Елінор Портер "Полліанна", 1913 року.

У суді обвинувачений пояснив: 23 червня 2020 року його дружина попрямувала в одну зі шкіл Одеси для того, щоб влаштувати в школу їх дитину. Через деякий час вона подзвонила і повідомила, що її автомобіль подряпав якийсь чоловік, з яким у нього стався конфлікт. Почувши в трубку крики сторонніх людей і своїх малолітніх дітей, чоловік швидко приїхав на місце події, де побачив дружину і двох невідомих, що конфліктували з нею.

Зловмисник без жодного попередження підійшов до одного з них і вдарив його долонею в обличчя, від чого опонент впав на землю і пошкодив лікті.

Як зазначили у прес-службі, обвинувачений має вищу педагогічну освіту за спеціальністю фізичне виховання, працює директором приватної фірми, є батьком двох дітей (2013 та 2015 років народження).

З'ясовуючи обставини події, Гарський встановив: фігурант застосував фізичну силу майже інстинктивно, а конфліктна ситуація, в яку потрапила його дружина, - звичайне людське непорозуміння. При цьому, сам обвинувачений вважає, що деяким людям можна пояснити свою позицію тільки за допомогою сили. Суддя визнав таку поведінку образливою стосовно інших людей і шкідливою для суспільства в цілому. Фігуранту рекомендовано звернути увагу на власне ставлення до життя і приділити увагу своєму інтелектуальному розвитку. Йому рекомендовано прочитати вищеназваний роман, який хоча і є дитячим, але за змістом підходить всім дорослим. Зокрема, в силу того, що, на думку Гарського, цей твір здатний навчити дорослих радіти дрібницям, бути добрішими і щасливішими незалежно від складних життєвих обставин.

Читайте такожСуддя Олександр Гарський: Якщо злодюжки не прочитають книги, сядуть на три роки у в язницю. Компромісів бути не може

Як повідомляв УНІАН, у жовтні минулого року суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський засудив двох фігурантів справи про крадіжку до умовного терміну, а також прочитання книг Марка Твена, Джека Лондона та віршів Тараса Шевченка. Це стало прецедентом у судовій практиці України.  У листопаді Гарський засудив іншого злодія до умовного терміну, а також - до прочитання твору Льва Толстого і віршів Івана Франка.