Вибираючи їх, ви ніяк не нашкодите своєму здоров'ю.
Заморожені продукти посідають особливе місце в кулінарії. Практично кожен ними користується. Тут можна знайти практично будь-який вид їжі, включно навіть з готовими стравами.
"Добре укомплектована морозильна камера - ключ до швидкого і здорового харчування", - заявляє дипломований дієтолог Емі Девіс.
Однак не всі заморожені продукти однаково корисні. Одні з них - натуральні та багаті поживними речовинами, тоді як інші містять небажані добавки та надлишкові кількості шкідливих компонентів, пише Real Simple з посиланням на двох дипломованих дієтологів.
"Почніть із вивчення етикетки з поживною цінністю", - радить дипломована дієтологиня та провідна спеціалістка FRESH Communications Кейла Фаррелл.
Технічно заморожені продукти належать до категорії оброблених, але це не завжди означає, що вони ультраперероблені. Фаррелл рекомендує уникати продуктів з високим вмістом натрію, насичених жирів і доданого цукру, оскільки надлишок натрію може підвищити кров'яний тиск. Крім того, велика кількість насичених жирів може призвести до підвищення рівня холестерину, а доданий цукор сприяє запаленню і може призвести до хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу і хвороби серця.
Оптимальні показники для корисних заморожених продуктів:
Водночас у складі мають бути у великих кількостях такі корисні компоненти, як клітковина, що покращує травлення, знижує рівень холестерину та підтримує мікрофлору кишківника, білок, що сприяє насиченню, зростанню й відновленню тканин, і ненасичені жири, які зменшують запалення, підтримують здоров'я клітин і знижують рівень холестерину.
Раніше УНІАН повідомляв, що миття голови в перукарні може спровокувати інсульт. "Дослідження свідчать, що сидіння під незручним кутом біля мийок, які використовуються для миття волосся в багатьох салонах, може спричинити біль у шиї, травми та - у дуже рідкісних випадках - навіть інсульт, який загрожує життю", - ідеться в матеріалі.