Ветеринар із 26-річним стажем назвав три найбільші загрози для вашої собаки

Після прогулки радять завжди ретельно оглядати своїх улюбленців.

Під час прогулянок на собак чекає безліч ризиків та небезпечних ситуацій. Мартін Стівенс, кваліфікований ветеринар із 26-річним стажем, назвав найголовніші загрози.

Як повідомляє The Sun, влітку однією з найпоширеніших проблем є насіння трави, яке можу потрапити в лапи, очі, вуха і навіть легені.

Іншою небезпекою є синьо-зелені водорості в озерах, річках і ставках, а також птахи, які можуть атакувати, щоб захистити свої гнізда та пташенят. Неочевидною загрозою є продукти, рослини чи мертві тварини, які згнили. Вони можуть викликати у собаки, яка їх з'їла розлад шлунку.

Ветеринар радить завжди перевіряти своїх собак після того, як вигуляли їх. Також треба одразу звертатись до лікаря, якщо виникла якась проблема

"Насіння трави є звичним явищем на диких полях, узбіччях і луках по всій Великій Британії – і навіть може потрапити в легені собак. Жито, ячмінь і пшениця є найбільшими винуватцями, тому будьте особливо обережні, вигулюючи собаку навколо них. Спанієлі — з їхніми великими подушечками лап, звисаючими вухами та відносно широкими очними западинами — є одними з найбільш постраждалих, коли йдеться про насіння трав", - наголосив Стівенс.

Також загроза є й з боку сонця - тварини можуть отримати тепловий удар, опіки, обпалені гарячими тротуарами лапи й зневоднення. Від опіків найбільше страждають короткошерсті та білі собаки.

"Багато доглядати за собакою влітку — це здоровий глузд: якщо ви не можете зручно покласти руку на тротуар або штучну траву під час спеки, їм також буде занадто жарко", - додав ветеринар.

Інші новини про собак

Як раніше повідомляв УНІАН, дослідження угорських вчених виявило, що собаки по-різному реагують на мову чоловіків та жінок. 

Нещодавно на камеру потрапив найгірший охоронець в світі - собака грався зі злодієм. Швидко злодію ця гра набридла, тож він сів на велосипед, вартістю близько 1300 доларів, та поїхав геть. За весь час собака так жодного разу і не гавкнув.

Вас також можуть зацікавити новини: