Ви старієте передчасно чи нормально: на що треба звернути увагу

Названо найпоширеніші причини передчасного старіння.

Експерти-дерматологи поділилися, який насправді повинна мати вигляд шкіра у тому чи іншому віці, які ознаки старіння вважаються нормальними, а які - передчасні, пише HuffPost.

"На те, як старіє шкіра, впливає дуже багато факторів. Генетика теж грає роль, але вирішальну роль відіграє вибір способу життя", - заявила доктор, сертифікований дерматолог Дінн Мраз Робінсон.

Найпоширеніші причини передчасного старіння такі: незахищене перебування на сонці, куріння, забруднення повітря, погане управління стресом, погане харчування, дефіцит поживних речовин, збільшення споживання алкоголю, генетичні порушення, вплив певних хімічних речовин або радіації, наркотики.

Очікувані ознаки старіння в 20 років

За словами експертів, з 20 років можуть почати з'являтися сонячні плями і тонкі зморшки. Ненормальним у цьому віці вважаються глибокі зморшки, сухість, втрата жиру на обличчі і в'яла шкіра.

Очікувані ознаки старіння після 30 років

У 30 років можна помітити проблеми з пігментацією, тонкі лінії і прищі у дорослих. Крім того, у деяких виявляються западини під очима і зменшення обсягу щік.

Очікувані ознаки старіння після 40 років і старше

У 40 років зміни шкіри стають ще більш прискореними. Вона починає демонструвати наслідки фактичної втрати колагену і еластину з появою більш глибоких зморшок і зміною своєї текстури. Багато жінок в цьому віці переживають менопаузу, і дані гормональні зміни також можуть посилити ознаки старіння шкіри.

Як зберігати молодість шкіри - поради

Для боротьби з ознаками старіння експерти як один рекомендують у першу чергу убезпечити себе від сонячних променів. Найкращий захист від старіння шкіри - це захист від сонця, кажуть вони.

Дерматолог Дінн Мраз Робінсон дає наступні рекомендації з цього приводу:

  • шукайте тінь і уникайте пікових годин сонячного світла;
  • носіть сонцезахисні окуляри, головні убори та одяг із захистом від ультрафіолету;
  • щодня використовуйте сонцезахисний крем фірмового спектру SPF 30+.

Нагадаємо, раніше експерти назвали шість суперпродуктів, які потрібно їсти щодня.

Вас також можуть зацикавити новини: