Як не можна спати, щоб не з'явилися зморшки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Всі ми знаємо, що для здорової і сяючої шкіри необхідно регулярно доглядати за нею, пити багато води і уникати сонця. На думку експертів, необхідно також стежити за тим, як ми спимо. Рекомендується уникати тиску на обличчя під час сну та відпочинку в певній позі, оскільки це може змінити риси обличчя.

Більшість людей не знають про те, що звички сну можуть змінити обличчя і призвести до появи зморшок. Кейт Керр, яка займається клінічним фейсліфтингом, і директор Лондонської клініки Kate Kerr, розкрила наукові дані про те, як положення уві сні впливає на обличчя.

"Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі естетичної хірургії, сили стиснення, напруги та простого тиску, що діють на наше обличчя під час сну, можуть призвести до деформації обличчя. Таке спотворення проявляється у вигляді вертикальних складок і заломів, коли ми спимо на боці або на животі", - зазначила експерт.

Відео дня

Ці вертикальні складки можуть з'являтися як тимчасові складки уві сні від носа до куточків губ, а з часом, у міру дорослішання, шкіра деформується. Ще однією звичкою сну, якої слід уникати, є відпочинок на боці, оскільки він шкідливий для нашого організму.

"Лежачи на боці може призвести до опущення грудей, що призведе до помітних вертикальних ліній на декольте", - каже Кейт.

Хірург Мар'ям Замані додає: "Сон на боці може викликати повторюваний тиск на певну область, створюючи складки і погіршуючи зовнішній вигляд на улюбленій стороні для сну. Це посилює асиметрію очей, губ і обличчя. Саме з цієї причини люди виявляють, що одне око має дещо іншу форму, або що одна сторона губ розташована нижче, ніж інша. З віком асиметрія стає все більш помітною, крім того, знижується еластичність шкіри, а значить, статичним лініям може знадобитися більше часу, щоб відновитися після сну".

Інший експерт стверджує, що не слід спати на животі, поклавши обличчя на подушку.

"Сон на животі вважається найменш корисним для шкіри", - каже Діанні Дай з клініки Elan Laser. "Ваше обличчя притиснуте до подушки, що може призвести до зморшок і вугрів. Те ж саме відбувається і в області декольте, яка піддається аналогічному впливу через тертя об подушку і простирадла".

Раніше УНІАН писав, що дерматолог Шерін Ідрісс дала кілька дієвих порад про те, як доглядати за шкірою після 30 років, щоб вона сяяла молодістю довгі роки.

Вас також можуть зацікавити новини: