Чому не треба виливати воду з макаронів: шеф-кухар поділився геніальним лайфхаком

Воду, в якій варилися макарони, можна використати у складі інших страв завдяки вмісту у ній крохмалю.

Більшість людей підсолену воду, у якій варилися макарони, зливають у каналізацію. Однак, як пише видання Hetakeout, вона є чудовим інгредієнтом для інших страв, зокрема яєчні.

За словами професійного шеф-кухаря Нельсона Серрано-Бахрі, додавання води з-під пасти в яєчню зробить її м’якшою та ніжнішою завдяки вмісту крохмалю. 

"Вода після макаронів містить крохмаль, який може трохи захищати білки від надмірного згортання, що призводить до ніжнішого результату... Вона також може додати ледь помітну нотку умамі, що може покращити смак", - пояснив Серрано-Бахрі. 

Щоб досягти гарного результату, він радить просто збити яйця та воду з-під макаронів до однорідної маси, а тоді суміш вилити на розігріту сковороду. 

"Гарною відправною точкою буде 1-2 столові ложки води з-під пасти на два яйця. Це забезпечує незначне додавання крохмалю і не зробить яйця водянистими", - розповів кухар. 

При цьому, застеріг він, важливо не перестаратися: води потрібно використовувати мінімальну кількість. Також, щоб забезпечити ідеальну текстуру яєчні, Серрано-Бахрі порадив готувати на середньо-слабкому вогні, повільно перевертаючи яйця на сковороді. Потрібно, щоб вони згорнулися, але не стали сухими та пересмаженими.

Раніше УНІАН розповідав, як яєчню-бовтанку зробити пишнішою. За словами експертів Food Banjo, секрет полягає в способі збивання та в температурі сковороди. Вони радять, по-перше, переконатися, що яйця добре збиті. Найкраще - просто збивати їх виделкою протягом приблизно 60 секунд. По-друге, під час приготування потрібно дати яйцям нагрітися перед перемішуванням - це дає їм змогу утворювати більші сирнисті маси.

Вас також можуть зацікавити новини: