Важливо ретельно контролювати температуру води, вважають кухарі.
Яйця пашот - смачні й низькокалорійні. Для їх приготування не потрібно використовувати додатковий жир, як у випадку з яєчнею. Однак зварити їх ідеально під силу не кожному: один неправильний рух - і білок надто затвердіє або жовток розпливеться, пише Express.
Видання розпитало трьох шеф-кухарів, як правильно готувати яйця пашот. Усі відповіли, що головний секрет - у температурі води.
Викладач з кулінарії та власник кондитерської студії Жан-Батист Лукас стверджує, що найважливіше при готуванні яєць пашот - не пропустити той момент, коли вода вже починає закипати, але ще не кипить.
За його словами, варіння на повільному вогні робить яйце м’яким, а жовток рідким. Яйця потрібно занурювати у воду тоді, коли на дні утвориться кілька бульбашок, які повільно підніматимуться.
Шеф-кухарка Хлоя Хаммонд теж наголосила, що у жодному разі не можна доводити воду до кипіння, бо "це просто розірве яйце".
Контроль температури води під час приготування яєць пашот є обов'язковим для власниці та шеф-кухарки ресторану Джессіки Рандхави.
"Під час варіння свіжого яйця пашот я завжди ретельно контролюю температуру води - вона повинна бути трохи нижча за мінімальну температуру кипіння - близько 87-88 градусів за Цельсієм, щоб білки повільно застигали і не розшарувались через киплячу воду. Я завжди використовую термометр для контролю температури води під час варіння яєць пашот", - наголосила вона.
Також Джессіка зазначила, що яйця пашот виходять кращими, коли використовуються найсвіжіші яйця.
"З часом яйця стають водянистими, а потім кришаться та розшаровуються під час варіння. Я помітила, що свіжі яйця мають набагато щільніший та твердіший білок, який краще тримає форму", - пояснила шеф-кухарка.
Раніше УНІАН розповідав, як смажити яйця, щоб були смачні й не підгоріли. На думку Карі Гарсії, для того, аби яєчня на сковороді вийшла смачнішою, її потрібно приготувати зі столовою ложкою води.
"Секретний інгредієнт ідеальної яєчні - це додати столову ложку води на сковороду у той момент, коли білки приготуються приблизно на 80 відсотків. Після додавання води потрібно негайно накрити сковороду кришкою та дати парі доварити білки", - пояснила Гарсія.