
Зазвичай яєчню готують на оливковій олії чи на вершковому маслі, але є кращий варіант, який запобігає підгорянню страви та робить її смачнішою. Про це пише Express.
Кухарка та засновниця Fat Girl Hedonist Карі Гарсія стверджує, що для того, аби яєчня на сковороді вийшла смачнішою, її потрібно приготувати зі столовою ложкою води.
"Секретний інгредієнт ідеальної яєчні - це додати столову ложку води на сковороду у той момент, коли білки приготуються приблизно на 80 відсотків. Після додавання води потрібно негайно накрити сковороду кришкою та дати парі доварити білки", - пояснила Гарсія.
За її словами, додавання невеликої кількості води на гарячу сковороду створить багато пари, що допоможе доготувати верхню частину яєць бех їх перевертання.
Цей метод, також відомий як смаження на парі, знижує температуру всієї сковороди та додає вологи, яка допомагає яєчним білкам готуватися одночасно з жовтками. Крім того, додана волога зробить яйця м’якими: вони виходять саме м’якими, а не гумовими.
Інгредієнти
• Одне або два яйця
• Одна столова ложка води
• Одна столова ложка олії
• Сіль і перець
• Сковорода із кришкою
Спосіб приготування
1. Поставити сковороду на середньо-слабкий вогонь, а коли вона нагріється - додати столову ложку олії. Бажано використовувати оливкову олію, а не вершкове масло, оскільки вона має високу температуру димлення, а це означає, що страву можна готувати при вищій температурі без шкоди для здоров'я.
2. Коли олія зашипить - вбийте яйця. Коли вони посмажаться приблизно хвилину-дві і вже будуть майже готові - додайте в сковороду столову ложку води. Відразу накрийте кришкою. Нехай так яйця готуються від 30 секунд до двох хвилин - залежно від того, наскільки твердою ви любите яєчню.
3. Зніміть сковороду з вогню, приправте страву сіллю та перцем.
Раніше УНІАН розповідав, чим замінити яйця в раціоні. За словами дієтологині Лорен Панофф, деякі продукти рослинного походження забезпечують стільки ж білка, скільки і яйце, а можливо, й більше. Вона склала рейтинг 8 рослинних продуктів, які містять багато білка. До списку увійшли, зокрема, вівсянка, соєві боби, тофу, сочевиця, чорна квасоля, нут.