Існує безліч способів приготування варених яєць, але Джеймі Олівер вважає, що він знайшов найкращий спосіб, який дає змогу щоразу робити їх "ідеальними".
Якщо ви регулярно готуєте варені яйця, у вас напевно є свій власний спосіб їх приготування. У знаменитого шеф-кухаря Джеймі Олівера є власний метод приготування ідеального яйця.
Видання Express пише, що за словами 49-річного шеф-кухаря, секрет приготування "ідеального вареного яйця щоразу" полягає у використанні яйця одного і того ж розміру. Для цього способу він використовував велике яйце. При цьому Олівер додав один додатковий інгредієнт.
Спочатку він додав у каструлю з киплячою водою "крихітну дрібку солі", що, за його словами, допоможе запобігти розтріскуванню. Далі за допомогою ложки шеф-кухар акуратно опустив яйце у воду, занурив його у воду і вийняв "два або три рази", після чого дав йому опуститися на дно каструлі.
Якщо ви хочете зварити яйця некруто, то Джеймі радить варити їх 5,5 хвилин, для напівм'яких - 7,5 хвилин, а для твердих - від 11 до 12 хвилин.
Важливо пам'ятати, що шкаралупа - це як "міні-піч", і яйце продовжуватиме готуватися, коли ви дістанете його з киплячої води. У зв'язку з цим рекомендується перекласти гаряче яйце в холодну воду, щоб воно охололо.
Раніше УНІАН писав, як легко приготувати "ідеальне" яйце-пашот.