Як приготувати ідеальні яйця без олії: експерт поділився цікавим лайфхаком

Замість рослинної олії або вершкового масла експерт радить використовувати несподіваний інгредієнт.

Багато хто вважає, що для смачної яєчні або омлету обов'язково потрібно використовувати вершкове масло або рослинну олію. Однак експерт з яєць Генрі О'Коннор, засновник проєкту Better Eggs, радить зовсім інший підхід. Про це пише Express.

За словами експерта, секрет у тому, щоб замість будь-якої олії додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків.

"Дайте вершкам кілька секунд закипіти, а потім розбийте яйця і смажте, поки білки не схопляться. У результаті отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток, що не поступається ресторанним сніданкам", - пояснює він.

О'Коннор додає, що цей спосіб особливо добре підходить для смажених яєць, хоча і для яєчні-бовтанки він також працює. За його словами, вершки надають страві глибокого смаку, якого неможливо досягти, використовуючи вершкове масло.

Під час нагрівання вода з вершків випаровується, а молочний жир і білки залишаються на сковорідці, концентруючи смак і створюючи карамелізовану скоринку.

"Приготування яєць у вершках - це справжня розкіш. Коли вершки карамелізуються, вони додають глибину смаку, а білки залишаються ніжними, жовтки кремовими. Це невелика зміна, яка робить величезну різницю", - каже Генрі.

Якщо хочете зробити свій сніданок по-справжньому ресторанним, спробуйте приготувати яйця за порадою експерта - і, як каже О'Коннор, "повертатися до старих способів вам більше не захочеться".

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як приготувати млинці без борошна.

Вас також можуть зацікавити новини: