
Якщо ви коли-небудь задавалися питанням, чи можна зробити млинці без борошна, то відповідь - так. У деяких рецептах його замінюють манкою, вівсянкою (вівсяноблин) або крохмалем. Є й повністю безвуглеводні варіанти. Такі млинці без борошна за смаком відрізняються від класичних і швидше нагадують омлет. Зате дозволені при дієті або цукровому діабеті.
Млинці без борошна та крохмалю
У цьому рецепті використовуються тільки два основні інгредієнти: яйця і м'який сир. Також підготуйте соняшникову олію, щоб посмажити млинці, і блендер для збивання тіста.
Отже, вам знадобляться такі інгредієнти для тіста:
- чотири маленьких або три великих яйця;
- сто п'ятдесят грамів крем-сиру.
Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно десять середніх млинців.
Яйця та сир заздалегідь дістаньте з холодильника. Для однорідності тіста вони мають нагрітися до кімнатної температури. Якщо хочете зробити вироби пухкими, то додайте дрібку соди, а також сіль і цукор за бажанням.
Розбийте яйця в ємність блендера, додайте крем-сир, додайте соду, сіль. Всипте цукор і сіль залежно від того, наскільки солодкі хочете млинці. Збийте суміш, поки вона не стане повністю однорідною та гладкою. Влийте також ложку олії. Ще раз перемішайте і залиште трохи настоятися.
Сильно розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Щоб вироби не рвалися, потрібне гарне покриття. Вливайте по половині черпака тіста і посмажте тонкі золотисті млинці.
Готові вироби бажано одразу з'їсти, оскільки вони швидко псуються. Зовні вони майже не відрізняються від звичайних, а за смаком схожі на сирну яєчню.
Фарширувати млинці без борошна можна будь-якою начинкою, як солодкою, так і солоною. Добре поєднуються вони з бананом і згущеним молоком, а з несолодких наповнювачів підійде червона риба.