Як насправді роблять цибулю в McDonald's - вона свіжа чи ні: несподівана відповідь

Чому цибуля в бургерах від McDonald's робить їх настільки смачними та соковитими. Колишній шеф-кухар корпорації розкрив таємницю.

Колишній шеф-кухар корпорації McDonald's Майк Харач розповів секрет цибулі, яку франшиза, довгий час використовувала у своїх бургерах. Багато людей, замовляючи якесь меню в ресторані, обирає для себе класику: якусь із варіацій картоплі, переважно це "фрі", а також улюблений бургер.

Але мало хто знає, що смаку та соковитості знаменитому американському "бутерброду" додавала саме цибуля. За словами Майка, який у своєму блозі в TikTok викриває таємниці кухні "фаст-фуду" різних франшиз, тепер McDonald's "карамелізував" цибулю особливим чином. 

За його словами, для приготування бургерів франшиза почала додавати вже готову цибулю з грилю. McDonald's використовуває у стравах зневоднену цибулю, яку отримує від постачальника в розфасованому вигляді. Тобто у булочці ми їмо не свіжу щойно нарізану цибулю, яку раніше "карамелізували" разом із котлетою.

Тепер зневоднену цибулю кладуть зверху котлети: таким чином вона змішується з жирами та соками бургерів, надаючи їм цибулевого смаку. Внаслідок цього у споживача складається враження, що він їсть "карамелізовану" цибулю, яку McDonald's додавав до страв раніше. Цей "лайфхак" франшиза, ймовірно, почала використовувати нещодавно. Виключенням є хіба бургери формату "Роял", загальними розмірами у чверть фунта.

Але таке нововведення сподобалося далеко не всім.

"Як людина, яка ненавидить цибулю, я стурбований новою політикою McDonald's щодо приготування цибулі безпосередньо на грилі", - зазначає один коментатор. 

І хоча у відвідувачів McDonald's є можливість попросити, щоб цибулю до страви взагалі не додавали, деякі кажуть, що таке зауваження не завжди враховується. 

"Проблема в тому, що маленька цибуля потрапляє всюди, тому, коли я замовляю щось без цибулі, я все одно отримую трохи цибулі", - йдеться в коментарях під публікацією блогера. 

Інші коментатори також критикували, що тепер текстура цибулі - щось середнє між "сирою" та "карамелізованою" - ніби на "півдороги" до готового вигляду, який раніше був у страві.

З чого роблять картоплю фрі в McDonald's

Раніше Daily Meal заперечив міф про те, що для приготування картоплі в McDonald's використовують не свіжий продукт, а вже готову суміш. Хоча, не можна сказати, що працівники франшизи подають страву зі свіжої нарізаної бульби, все ж такий це головний інгредієнт і він справжній. Деталі про те, як готують "фрі" у McDonald's - читай тут

Вас також можуть зацікавити новини: