Важливо правильно підготувати м'ясо, а тоді вже смажити його чи запікати.
Куряча грудка, якщо не знати секретів її приготування, здебільшого виходить суха і без смаку, тому швидко набридає. Але є спосіб зробити так, щоб цей продукт вдався смачним. Своїм лайфхаком на шпальтах SimplyRecipes поділився шеф-кухар і автор кулінарних книг Робін Асбелл.
Він пояснив, що курячі грудки різняться за розміром, причому кожна грудка має товсту та тонку частини. Важливо зробити так, щоб товста частина стала тоншою, для цього треба правильно її назрізати. У такому разі спеції, соус і тепло під час маринування і приготування рівномірніше проникатимуть у різні частини м'яса.
"Вперше я зіткнувся з цим прийомом у рецепті курки тандурі... У рецепті було зазначено, що потрібно рівномірно надрізати філе впоперек волокон. Після того, як надрізи розкривалися, вони вбирали пікантний маринад, і, як бонус, курка готувала швидше та рівномірніше, запобігаючи висиханню м’яса. Моїм клієнтам це дуже сподобалося", - розповів Асбелл.
За словами кухаря, відтоді він використовує цю техніку нарізання, щоб швидко приготувати товсті шматки м’яса та наповнити їх різними смаками.
Як шеф-кухар радить нарізати курячу грудку?
Раніше УНІАН писав про "ресторанний" спосіб приготування курячої грудки. Кулінарна редакторка Ніколь Маклафлін спочатку підсмажує м'ясо до досягнення стану карамелізації, причому солить і приправляє його просто на сковороді. А тоді переставляє грудку в духовку, де за хвилин 15-20 філе стає "ідеальним".