
Для багатьох людей курятина є чи не основною частиною раціону, адже це м'ясо дуже універсальне та підходить для багатьох страв. Як ідеально приготувати курячу грудку, розповіла кулінарна редакторка AllRecipes Ніколь Маклафлін, яка раніше працювала в ресторані разом із шеф-кухарями. Про це пише Express.
"Мій улюблений спосіб приготування курячої грудки я люблю називати "ресторанним", бо саме так я навчилася її готувати, коли працювала в ресторані. Думаю, що саме так це роблять кухарі, бо це швидко і завжди працює", - зазначила Маклафлін.
З відео видно, що вона виклала сирі курячі грудки на деко, посипала їх зверху часниковим та цибулевим порошком і сіллю. Експертка пояснила, що спочатку вона приправляє курятину з одного боку, а потім, коли м'ясо вже на сковороді, - з іншого.
"Перший крок до досягнення смаку простої курячої грудки без кісток та шкіри – це карамелізації, бо колір дорівнює смаку", - наголосила Маклафлін.
Поки м'ясо на сковороді, експертка розігріває духовку до 195 градусів. Смажиться грудка на оливковій олії. Класти її потрібно приправленою стороною донизу.
"Я готуватиму її спокійно, доки вона легко не відставатиме від сковороди. А поки вона смажиться, приправлю інший бік... Ви самі зрозумієте, скільки смажити. Якщо грудка трохи прилипає - значить, ще не готова", - пояснила кулінарна експертка.
За її словами, ви маєте помітити, що з боків м'ясо підсмажується, до того ж воно починає легко відставати від сковороди. Отже, його вже можна перевернути. На дні сковороди лишиться приправа з нижньої частини курки. До неї треба долити трохи води, бульйону або білого вина. Тоді вогонь вимкнути і переставити сковороду в духовку.
"Волога допоможе м'ясу пропаритися та приготуватися трохи рівномірніше, а не просто бути дуже гарячим зовні. Багато проблем із приготуванням курки полягають у тому, що люди готують її так швидко зовні, що всередині вона не просмажується, а потім зовнішня частина висихає - тож це гарна страховка", - розповіла Маклафлін.
Вона стверджує, що залежно від розміру курячої грудки 15-20 хвилин у духовці повинні зробити її "ідеальною".
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ідеально хрусткий бекон без грама олії. За словами шеф-кухаря Біллі Парізі, запікання - це найкращий спосіб досягти "смачного і хрусткого результату". За його словами, "ви ніколи більше не будете готувати інакше", якщо спробуєте цей метод. Кухар детально розповів, як зробити бекон хрустким у духовці.