Як приготувати яєчню-бовтанку "як у шеф-кухаря": цікавий лайфхак

Потрібен один простий інгредієнт і трохи терпіння.

Виявляється, вдома можна легко приготувати ідеально пишну і ніжну яєчню-бовтанку - як у кращого шеф-кухаря в дорогому ресторані, і для цього не потрібно докладати багато зусиль і додавати вигадливі інгредієнти.

Як пише кулінар Моллі Адамс у статті для SimplyRecipes, жодних молочних продуктів додавати не потрібно. Ключову роль відіграє одна найпростіша добавка, яка завжди є на вашому кухонному столі - сіль - і трохи терпіння.

Зазвичай усі солять яйця безпосередньо перед тим, як додати їх у сковороду, або під час приготування, але не заздалегідь. А в цьому і криється весь секрет.

Суть методу: розбийте яйця в миску, додайте стільки солі, скільки ви зазвичай додаєте до яєць, збийте яйця і залиште на столі на 15 хвилин. Після цього готуйте їх як зазвичай.

Уся справа в тому, що соління і збивання яєць за 15 хвилин до приготування змінює текстуру яєць. Сіль розм'якшує білки в жовтку, поки він стоїть, що запобігає їхньому надто щільному злипанню під час приготування. Це також допомагає уникнути "рідкої" яєчні-бовтанки, яка виділяє воду.

У результаті яєчня-бовтанка має вийти м'якою, повітряною, не гумовою і не водянистою.

Раніше кулінарний експерт поділився простим способом приготування яєчні, для якого навіть не знадобиться сковорідка, і займе це менше хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: