
Яйця - надійне джерело білка і безлічі корисних речовин, які можуть зробити їх головним елементом дійсно смачної страви. З такою кількістю переваг не дивно, що багато хто часто готує яйця на сніданок.
Проте, легко застрягти у звичці готувати одну й ту саму яєчню-бовтанку щоранку. Натхнення для нових ідей ми можемо почерпнути у покійної королеви Великої Британії Єлизавети II. Виявилося, що королева любила додавати до своїх яєць всього два простих інгредієнти, які кардинально змінюють смак, пише EatingWell.
Експертка з утримання курей, ведуча шоу CreateTV "Welcome to my Farm" і фуд-блогерка на Fresh Eggs Daily Ліза Стіл розповідає, що у королеви Єлизавети був дуже специфічний спосіб приготування яєць. "Мій улюблений спосіб - це секрет королеви Єлизавети для бовтанки".
Вона любила додавати трохи мускатного горіха і цедру лимона в яєчню. Звучить дивно, але насправді це чудове поєднання, як зазначає Стіл. Нутриціолог Лі Холмс, зі свого боку, стверджує, що отримала рецепт яєчні-бовтанки королеви від друга, який готував для Єлизавети багато років тому.
"Яйця можуть бути трохи нейтральними на смак, тому лимонний сік їх оживляє. У цьому випадку свіжа терта цедра лимона робить те ж саме, додаючи несподівану яскравість, яка, погодьтеся, потрібна нам зранку", - пояснила Стіл. А мускатний горіх, за її словами, надає страві м'якого тепла, що чудово врівноважує кислотність цедри.
Додавання цедри лимона та дрібки мускатного горіха до звичайного ранкового скрембла значно посилює смак. Кислотність лимона робить яйця легшими та яскравішими, а мускатний горіх додає "затишку" та злегка пряного смаку, що ідеально пасує для осені.
Як приготувати яйця за рецептом Єлизавети II
Вам потрібно збити 3 яйця з 1 столовою ложкою молока в мисці і приправити суміш сіллю. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла на маленькій сковороді на середньому вогні. Коли масло розтане, вилийте яєчну суміш і зменшіть вогонь до мінімуму, час від часу акуратно перемішуючи яйця лопаткою до майже повної готовності.
Коли яйця будуть майже готові, додайте чайну ложку цедри лимона і дрібку мускатного горіха, трохи солі і ще раз акуратно перемішайте. Подавайте з нарізаною свіжою цибулею-резанцем або зеленню за смаком. Лимон і мускатний горіх чудово доповнюють одне одного: кожен шматочок дарує свіжість цитруса та горіхові нотки, створюючи незвичайне і смачне поєднання.
Інші цікаві способи приготування яєчні
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати смачну яєчню без сковороди. Багато хто міг не знати, але посмажити яйце можна і в мікрохвильовій печі, причому на це вам знадобиться часу менше хвилини. Тим більше, що в цьому випадку є ще одна перевага.
Крім того, ми також розповідали, чим можна замінити олію в приготуванні яєчні. Цей лайфхак допоможе багатьом. Особливо, якщо знати, що яйця в такому разі виходять просто ідеальними.