Як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильовки: жінка показала один хитрий трюк (відео)

Виявляється, швидко розморозити м'ясо чи фарш можна за допомогою підручних предметів.

Усім відомо, як неприємно, коли ти берешся готувати якусь страву - і раптом усвідомлюєш, що м'ясо для неї не розморожене. Портал Mirror показав простий лайфхак, як можна пришвидшити цей процес.

Більшість людей знає, що м’ясо потрібно вийняти з морозилки напередодні ввечері або принаймні за кілька годин до використання, щоб воно встигло розморозитися. Також можна покласти пакет із м’ясом у миску з водою або розігріти його в мікрохвильовій печі на режимі "розморожування".

Однак, якщо ви хочете швидко розморозити м’ясо, але не витрачати при цьому додаткової енергії, можна скористатися методом, який продемонструвала в TikTok жінка під ніком "@mobilibuse". Вона готувала рулет із фаршу та картоплі, і увагу користувачів привернуло, як вона розморожувала м’ясо.

На початку відео жінку видно із пакетом замороженого фаршу. Вона взяла дві великі каструлі, одну з яких поставила догори дном на кухонну стільницю. На неї поклала пакет із фаршем, зверху на який поставила іншу каструлю.

Після цього вона продовжила готувати страву. А коли настав час використати фарш - виявилося, що він уже розморозився.

Як працює цей лайфхак

Метал ефективно передає тепло, поглинаючи його з навколишнього повітря. Ця техніка використовує комбіновані теплопровідні властивості металевих каструль для значного пришвидшення процесу розморожування, пише видання.

Щоб ще більше пришвидшити процес розморожування, можна верхню каструлю наповнити теплою водою, йдеться у статті.

Хоч час розморожування залежить ще й від товщини та сорту м'яса, однак цей метод може суттєво скоротити його порівняно з розморожуванням просто на повітрі, зазначається у матеріалі.

Що ще слід пам'ятати під час розморожування продуктів

За даними Агентства з харчових стандартів, найкращий спосіб розморохити м’ясо – це покласти його в холодильник, поки воно повністю не розтане. Таке тривале розморожування запобігає надмірному нагріванню м’яса та, відповідно, розмноженню бактерій.

Також вкрай важливо спожити їжу протягом 24 годин після повного розморожування, оскільки вона псується так само, як і свіжа.

Раніше УНІАН писав про 3 найкращі способи, як розморозити рибу і не зіпсувати її. Міністерство сільського господарства США рекомендує розморожувати заморожені продукти трьома способами: у холодильнику, холодній воді або мікрохвильовій печі. На думку кулінара Рейчела Кнехта, найкращий спосіб розморожування - у холодильнику, найшвидший - у холодній воді, а найшвидший, але не найкращий - у мікрохвильовій печі.

Вас також можуть зацікавити новини: