
Кожній людині, яка любить рибу - особливо лосося, дуже хотілося б завжди мати під рукою свіже філе, виловлене в дикій природі. Однак здебільшого ми стикаємося із замороженою рибою, тож завжди потрібно знати - як правильно її розморозити.
Міністерство сільського господарства США рекомендує розморожувати заморожені продукти трьома способами: у холодильнику, холодній воді або мікрохвильовій печі. Кулінар Рейчел Кнехт у своєму матеріалі для Simply Recipes докладніше зупинилася на кожному з цих варіантів.
Як зрозуміти, що лосось розморожений?
Перш ніж розповісти про методи розморожування, потрібно зрозуміти, як визначити, чи розморожений лосось. Це можна перевірити, спробувавши зігнути його. Якщо він залишається прямим, значить, продовжуйте розморожувати. Якщо ж філе прогинається посередині, то процес розморожування закінчився.
Найкращий спосіб розморожування: у холодильнику
Час: від 8 до 12 годин
За 8-12 годин до приготування лосося перекладіть його з морозильної камери в холодильник. Свіжий лосось, який ви заморозили вдома, можна зберігати в пакеті із зіп-топом і розморожувати в холодильнику як є. Але лосось, який уже продавався замороженим, часто містить інструкції з розморожування в холодильнику на зворотному боці пакета.
"Найчастіше в інструкції йдеться про те, що філе лосося потрібно витягти з вакуумного пакування і перекласти в контейнер для розморожування в холодильнику. Або ж в інструкції може бути сказано, що потрібно проткнути індивідуальну упаковку виделкою, а не знімати її. Незалежно від цього, лосось, що розморожується, потрібно помістити в миску, щоб зібрати всю рідину", - зазначає Кнехт.
Швидший спосіб: у холодній воді
Час: від 1 до 2 годин
Вийміть замороженого лосося з вакуумної упаковки і перекладіть у пакет із застібкою-блискавкою, видавивши з нього якомога більше повітря. Наповніть миску холодною водою і занурте в неї лосося. Щоб пакет не спливав, можна використовувати тарілку. Встановіть таймер і перевірте рибу через 30 хвилин. Якщо вона все ще заморожена, злийте воду, наповніть контейнер холодною водою і знову занурте лосося у воду. Повторюйте процедуру доти, доки лосось не розморозиться.
Найшвидший, але не найкращий спосіб розморожування: у мікрохвильовій печі
Час: від 2 до 4 хвилин
Мікрохвильова піч, безумовно, найшвидший спосіб. Щоб розморозити лосося в мікрохвильовій печі, потрібно всього лише витягти його з упаковки і покласти на тарілку, безпечну для мікрохвильової печі. Потім вибрати функцію розморожування. Час, необхідний для розморожування, залежить, звичайно ж, від маси риби. Однак після такої процедури готувати продукт потрібно відразу ж.
Раніше УНІАН повідомляв, як краще готувати лосось, за порадою шеф-кухаря Майкла Хендала. Особливу увагу варто приділити моменту - готувати рибу шкірою догори чи донизу.