Щоб картопляне пюре вийшло повітряним, без грудочок і з ідеальною кремовою текстурою, достатньо додати всього два інгредієнти.
Багато хто скаржиться, що пюре виходить клейким, рідким або з грудочками. За словами фуд-блогера Meals with Max, домогтися ідеального результату просто - потрібно дотримуватися кількох правил і додати два правильних інгредієнти, пише Express.
Перш за все, картоплю слід нарізати шматочками однакового розміру - так вона звариться рівномірно. Потім покладіть її в каструлю, залийте холодною водою, додайте трохи солі та варіть близько 20 хвилин до м'якості. Тепла або кипляча вода не підійде, оскільки тоді зовнішня частина звариться швидше, ніж середина.
Після варіння злийте воду і дайте картоплі трохи "висохнути" на кілька хвилин. Макс радить використовувати прес для пюре - він допомагає зробити масу однорідною та повітряною.
Два простих компоненти перетворюють звичайне пюре на ресторанне.
Розтоплене вершкове масло - додавайте першим. Воно надає м'якості та насиченого смаку, створюючи оксамитову текстуру
Тепле молоко - робить консистенцію гладкою та запобігає утворенню клейкої маси.
Після додавання молока та олії ретельно перемішайте, приправте сіллю та чорним перцем - і насолоджуйтеся ідеально кремовим пюре.
Не перестарайтеся з перемішуванням - через це пюре може стати тягучим.
Використовуйте прес або сито, а не блендер. Це збереже легкість.
Щоб поліпшити смак, можна додати трохи мускатного горіха або смаженого часнику.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як приготувати картоплю в мундирі з хрусткою скоринкою.